Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της .. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια. ..
Πρέπει να έχετε μια παρακαταθήκη μέσα στο σπίτι για στιγμές λιγούρας που μπορεί να 
σας κάνουν να χαλάσετε την δίαιτα σας μπουκώνοντας ότι γλυκό βρείτε μπροστά σας.
Γιαυτό και το koykoycook σας νοιάζεται και σας προτείνει για σήμερα χαλβά 
πολιτικό σιμιγδαλένιο του λαδιού  .
Το μυστικό εδώ είναι να έχουμε καλό ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα κάτω από 1 βαθμό,
αλλιώς θα μας βγει βαρύς στην γεύση.
Θέλω επίσης να σας πω ότι προσπαθώ να σας δίνω συνταγές μετρημένες με φλυτζάνια
 και όχι με γραμμάρια γιατί συζητώντας με φίλες ,μου είπαν ότι τις διευκολύνει αυτό το 
είδος μετρήματος.Σε πολλά σπίτια δεν διαθέτουν  ζυγαριά ακρίβειας.

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ(ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ)
ΥΛΙΚΑ
 
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό(η ψιλό αν προτιμάτε )
1 φλιτζάνι λάδι εκλεκτό
2, 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρια (προαιρετικά)
1/4 φλιτζανιού σταφίδες σουλτανίνα

1 φλούδα από ένα λεμόνι
4-5 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το νερό με την ζάχαρη , το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό.
2. Βάζετε σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε λίγο-λίγο
 το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
Το καβουρδίζετε να ξανθύνει και ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα  και τα κουκουνάρια. 
Χαμηλώνετε την φωτιά σας και εξακολουθείτε το καβούρδισμα ανακατεύοντας 
πάντοτε (προσοχή καίγεται εύκολα) μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα καστανό χρώμα .

3. Τραβάτε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνετε τις σταφίδες, και προσθέτετε
 το σιρόπι ανακατεύοντας. Προσέξτε γιατί οταν πέσει το σιρόπι στο σιμιγδάλι μην < πετάξει > και σας κάψει. Βάζετε την κατσαρόλα πάλι σε σιγανή φωτιά για να απορροφήσει το 
σιμιγδάλι το υγρό του.
4. Κατεβάζετε , ανακατεύετε καλά , σκεπάζετε με μια πετσέτα (μην βάλετε καπάκι γιατί 
θα δημιουργηθούν υδρατμοί που θα σας νερώσουν τον χαλβά) επι 5 λεπτά  και κατόπιν αδειάζετε τον χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα  η σε ατομικά φορμάκια.
Περιμένετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε σε πιατέλα , πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε..
Ανάκληση,Salmonella,anaklisi,Salmonella
Αν χρησιμοποιήσετε ψιλό σιμιγδάλι ο χαλβάς γινεται λείος και κόβεται εύκολα.
Με χονδρό σιμιγδάλι γίνεται πιο αφράτος.


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!