Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!!

Επειδή αυτή την τούρτα την λατρέψατε και πολλοί από σάς μου ζητάτε κάποιες διευκρινήσεις. σας την παρουσιάζω ξανά βήμα-βήμα φωτογραφημένη καρέ -καρέ (ακριβώς όπως την έφτιαξα για το Πάσχα) για να σας κάνω την ζωή σας εύκολη όταν την φτιάχνετε !!
Ευχαριστώ για την προτίμηση που δείχνετε σε αυτό το blog  και τα καλά σας λόγια !!
ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία έτοιμες βάσεις για τούρτα (άσπρο παντεσπάνι -3  βάσεις )
1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
2 μεγ. μπανάνες 
1 κεσεδάκι φράουλες  
1 κουτί φυτική σαντιγί 1 λίτρου
1 φάκελο Morfat Cornet η Garni γιώτης 
3/4 φλιτζανιού  ινδοκάρυδο για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια(προαιρετικά)
 2 κουταλάκια κρεμόριο 
1 φακελάκι γλάσσο σε σκόνη για ναπάζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1. Κόβουμε τον ανανά  σε κομματάκια και βάζουμε στην άκρη το σιρόπι του και μια ροδέλα για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα για διακόσμηση .











Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το ροδάκινο και αφήνουμε 2 κομμάτια ανέπαφα για το στόλισμα.
Τα βάζουμε σε τρυπητό( και το ροδάκινο και τον ανανά) να στραγγίσουν
καλά για να μην μας νερώσουν την σαντιγί μας .













Χτυπάμε τη  φυτική σαντιγί στο μίξερ.  

 
Ρίχνουμε την μόρφατ . Προσθέτουμε το κρεμόριο.
Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σφικτή κρέμα για να μην νερώσει όταν βάλουμε τα φρούτα.
 
Ψιλοκόβουμε την μπανάνα και την προσθέτουμε στα φρούτα μας.  Βρέχουμε την πρώτη βάση με χυμό ανανά. 



Χωρίζουμε την σαντιγί μας σε 2 μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα φρούτα
και ανακατεύουμε .

 
Στρώνουμε το πρώτο στρώμα τής σαντιγί με τα φρούτα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα,
βρέχοντας με χυμό ανανά από την κονσέρβα κάθε βάση, εκτός από την τελευταία.
 






Καλύπτουμε με τη σαντιγί  που έχουμε 
κρατήσει στην άκρη όλη την τούρτα.  


 Ισιώνουμε καλά με σπάτουλα και αρχίζουμε την διακόσμηση.. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την τούρτα μας με ινδοκάρυδο ..
Της δίνει μια < χιονισμένη όψη >.. και καλύπτει τυχόν ατέλειες στρωσίματος.





Διαλύουμε σε λίγο νερό το γλάσσο και 
περνάμε τα φρούτα της τούρτας μας με 
ένα πινέλο  για να γυαλίσουν και να μην μας στεγνώσουν.
                                                 
 Πολλές φορές βρέθηκα στην δύσκολη θέση να έχω να ετοιμάσω ενα ορεκτικό, 
ενα κύριο γεύμα, μια σαλάτα και ενα αξιοπρεπές γλυκό σε λίγες ώρες .
Η παραπάνω τούρτα  προϋποθέτει ότι ή θα βγείτε στα γρήγορα στα ψώνια ή 
θα έχετε τα βασικά υλικά ήδη στο ντουλάπι του σπιτιού σας .
Σας υπόσχομαι ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Είναι δροσερή γεμάτη γεύσεις και τα παιδιά θα την λατρέψουν.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.                                                      
         
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)                                 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητἠρια και στον φωτογρἀφο!!ΜΠΡΑΒΟ,τἐλεια παρουσἰαση!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πεντανόστιμη και εύκολη στην κατασκευή!

Ανώνυμος είπε...

Ευκολη,γρηγορη, δροσερη κ παν απ ολα πολυ χαρουμενη!!!!

Συνταγές Με Αγάπη είπε...

πανεμορφη δροσερη τουρτα !!!

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίαα

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!