Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!

Λατρεύω τα αυγά... κάθε είδους.. Σκράμπλεντ, σφικτά, μελάτα, μάτια, γεμιστά,ποσέ, ομελέτα.

Όταν ήμουν μωρό η μητέρα μου ( από ότι μου έχει πει) συνήθιζε να βάζει ένα ωμό αβγό μέσα στο γάλα με το μπιμπερό μου για να το κάνει πιο δυναμωτικό ..
Αργότερα (οι πιο παλιοί ίσως θα το θυμάστε) με τάιζε < χτυπητό αυγό >.. 
Ήταν μια παρασκευή όπου έπαιρνε τον κρόκο του αυγού, πρόσθετε ζάχαρη και το 
χτυπούσε αρκετά ώστε να ασπρίσει (πάνω κάτω οτι κάνουμε όταν φτιάχνουμε κέικ)..
Μου το έδινε με κουτάλι με την δικαιολογία ότι μου κάνει καλό και ότι θα αποκτήσω
 καλή φωνή όταν μεγαλώσω .. Κάλλας βέβαια  δεν έγινα,(το αντίθετο μάλιστα) αλλά 
 ακόμα θυμάμαι το κυνηγητό γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, προκειμένου να
 καταναλώσω αυτό το κατασκεύασμα.. 
Αργότερα στην εφηβεία μου χρησιμοποιούσε τα αυγά για να κάνει σπιτικές μάσκες 
για το πρόσωπο και τα μαλλιά ..
Γενικά λοιπον έχω μια πολύ καλή σχέση με τα αυγά .

Σήμερα  λοιπόν  θα σας  φτιάξω μια ομελέτα .. Γεμάτη λαχανικά και χρώματα.
ΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι καμπούνια κομμένα ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κονσέρβα με μανιτάρια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες 
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
αυγά
αλάτι - πιπέρι
λίγο γάλα 
μια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Και αρχίζουμε με τα καμπούνια.
Κοβουμε τις μύτες τους και το  
κάτω μέρος που είναι συνήθως τραχύ. 

 Τα ψιλοκόβουμε .




Τα βάζουμε στο τηγάνι με καλαμποκέλαιο 
να μαλακώσουν σιγά σιγά. 
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το κολοκυθάκι. 
Κάνουμε το ίδιο με τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν. 
Συνεχίζουμε με το κολοκύθι.













Ριχνουμε τις πιπεριές . 
Και στο τέλος το κρεμμύδι και ανακατεύουμε  να σωταριστούν όλα τα υλικά μας. 
 Σπάμε τα αυγά μας και ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και λίγο γάλα.Ξεφλουδάμε την ντομάτα
μας και την κόβουμε σε μετρίου πάχους ροδέλες.

Τα χτυπάμε με πιρούνι και τα ρίχνουμε στα λαχανικά μας.


Όταν αρχίζει η ομελέτα μας να πήζει (ψήνουμε σε σιγανή φωτιά)
βάζουμε από πάνω τις ροδέλες τής ντομάτας και τις πιέζουμε ελαφρά να <μπούν>
μέσα στο μείγμα της ομελέτας και να σταθεροποιηθούν .
Γυρίζουμε την ομελέτα μας προσεκτικά με πιάτο προσέχοντας να μην μετακινηθούν οι ντομάτες μας και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.Η θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας  αρκεί να ψήσει την ομελέτα μας . Γυρίζουμε την ομελέτα ξανά σε πιατέλα για να έρθουν οι ντομάτες απο πάνω και να έχουμε ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα .. 
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε..
Συνοδεύουμε με μια πλούσια  χωριάτικη σαλάτα με Φέτα Βουρλιώτη πασπαλισμένη με σαμιώτικη ρίγανη και ενα ποτήρι παγωμένη Γκόλντεν Σάμαινα ..
   

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .....
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης) 


1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

Καλά και νάξερες τι μου θύμισες Ρένα...ένας φίλος την έφτιαχνε έτσι πριν από περίπου 35 χρόνια μιλάμε και πίναμε τον άμπακο. Σ΄ευχαριστώ!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!