Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ! ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ! ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!


Και φτάσαμε αισίως στην Μεγάλη Δευτέρα!!
Είναι ώρα για πασχαλινές  συνταγές.Και πρώτα κουλουράκια!
3 ειδών για να έχετε να διαλέξετε !



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
3 αυγά και 3 κροκάδια
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μαλακό φρέσκο βούτυρο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι(κόκκινη φαρίνα)
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
μισό φλιτζάνι γάλα
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τούς κρόκους,τις βανίλιες  και την ζάχαρη ώσπου να γίνουν 
ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε κουταλιά - κουταλιά το βούτυρο ενώ το μίξερ δουλεύει 
(προσοχή: να είναι μαλακό).
2. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι εναλλάξ με το γάλα όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4.Την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί καμμιά ώρα και την πλάθετε σε κουλουράκια
 σε οτι σχήμα θέλετε.
5.Τα αλείφετε με τον κρόκο ( χτυπημένο με το γάλα)και ψήνετε σε μέτριο 
προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
3/4 κιλου αλευρι  (750 γρ.)
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι τσαγιου βουτυρο λιωμενο
1/3 φλυτζανιου τσαγιου γαλα χλιαρο
1 κουταλακι ανθρακικη αμμωνια
4 αυγα
4 βανιλιεσ
ελαφρα χτυπημενο ασπραδι αυγου για το αλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.χτυπατε τα αυγα με τιην ζαχαρη και τισ βανιλιεσ 
2.ριχνετε μεσα το γαλα εχοντασ διαλυσει μεσα την αμμωνια
3.βαζετε το αλερι σε ενα μεγαλο μπωλ.Ανοιγετε μια γουβιτα και ριχνετε το βοτυρο λιωμενο
4.ριχνετε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνετε να γινουν μια ζυμη μαλλον μαλακη
πλαθετε τα κουλουρακια σε μικρεσ κοτσιδεσ και τα λειφετε με το ασπραδι
Ψηνετε σε μετριο φουρνο επι 20 λεπτα.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
   

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
1,1/2 κιλου αλευρι
1/2 κιλου ζαχαρη
3/4 φλυτζανιου γαλα χλιαρο
1 φλυτζανακι του καφε ποτο μαστιχα
μισο κουταλακι του γλυκου κοφτο μαστιχα τριμενη
(για να τριψετε μαστιχα,βαλτε την στο μουλτι μαζι με λιγη ζαχαρη)
3 κουταλακια κοφτα ανθρακικη αμμωνια
1,1/2φλιτζανιου τσαγιου βουτυρο γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.χτυπατε τα σπραδια σε μαρεγκα
2.χτυπατε το βουτυρο με την ζαχρη,ριχνετε τουσ κροκουσκαι το γαλα χλιαρο μεσα στο οποιο εχετε λιωσει την αμμωνια,τηνμαστιχα ποτο .προσθετετ την μαρεγκα
3.ανακατευτε το αλευρι με την μαστιχα σκονη  και το ριχνετε και αυτο στο μειγμα..ζυμωνετε να γινει μια ζυμη μαλλον μαλακη 
4.πλαθετε τα κουλουρακια σε διαφορα σχηματα αλειφετε με το ασπραδι και ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα περιπου.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !! ΝΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ!!
 
ΡΕΝΑ Κ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

very good!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!