Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΓΛΥΚΑ ΚΑΝΟΛΙ( CANNOLI) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ


Τα Κανόλι είναι γλυκά με προέλευση την Σικελία .
Στα ιταλικά Κανόλο(cannolo) σημαίνει μικρός σωλήνας .
Αποτελούνται από τηγανητή ζύμη σε σχήμα σωλήνα γεμιστή απο γλυκιά 
κρεμώδη γέμιση που συνήθως περιέχει τυρί ρικότα .
Η ρικότα είναι ένα ιταλικό μαλακό φρέσκο τυρί σχεδόν άγευστο.
Το δικό μας ανθότυρο είναι ένα υποκατάστατο .Η διαφορά τους είναι πως η ρικότα 
έχει πιο βελούδινη και πιο κρεμώδη υφή.
Αν δεν βρείτε ρικότα χρησιμοποιείστε αντίστοιχη ποσότητα ανθότυρου.Χτυπήστε το για λίγα λεπτά στο μίξερ με 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος η στραγγιστό γιαούρτι 
για να γίνει πιο απαλό .



ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ  ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΝΟΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ (για 26 κομμάτια περίπου)
2 φλυτζάνια  αλεύρι για όλες τισ χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
30 γρ μαλακό βούτυρο
1 φλιτζάνι ξηρό κρασί Μαρσάλα η νέκταρ Σάμου 
1 ασπράδι αυγού για να κολλήσουμε την ζύμη όταν την τυλίξουμε γύρω 
από τους σωλήνες
Βούτυρο για να αλείψουμε τούς σωλήνες
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
σωλήνες  για Κανόλι 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
700 γρ φρέσκια ρικότα 
2 βανίλιες
225 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. νυφάδες πικρής σοκολάτας 
60 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε 
το βούτυρο, το κακάο, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρασί.
Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό φύλλο . Μπορούμε ( αν θέλουμε) να την ανοίξουμε και στην μηχανή των ζυμαρικών.
Κόβουμε σε τετράγωνα ίσα μέρη και τα τυλίγουμε διαγώνια στους σωλήνες των
κανόλι αφού τούς βουτυρώσουμε για να μην κολλάνε.
   

Με ένα πινέλο βάζουμε λίγο ασπράδι στο κλείσιμο για να συγκολληθούν καλά.
Δεν πιέζουμε την ζύμη πάνω στους σωλήνες γιατί μετά δεν θα βγαίνουν.
Ζεσταίνουμε σε ενα τηγάνι το λάδι μας και τοποθετούμε μέσα τα κανόλι.
Τα γυρίζουμε γύρω-γύρω να τηγανιστούν ομοιόμορφα και πάρουν ενα όμορφο χρώμα.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βγάζουμε από τούς σωλήνες 
όσο είναι ακόμα ζεστά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν  και  γεμίζουμε με κορνέ η με ένα κουτάλι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ
Βάζουμε σε ένα μπώλ την φρέσκια ρικότα . Προσθέτουμε τις βανίλιες, την ζάχαρη
 και τις νυφάδες σοκολάτας .Το ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα 
και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τα κανόλι μας .

Στο τέλος μετά το γέμισμα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε βουτάμε 
τις άκρες τους σε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης για περισσότερη γεύση και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα .
  


Το μεγαλύτερο κανόλι στον κόσμο,που έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες
με μάκρος 4 μέτρα, έχει φτιαχτεί στην μικρή πόλη Piana degli Albanesi στην 
επαρχία Παλέρμο της Σικελίας .


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!


ΡΕΝΑ Κ. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΟΛΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Μ.Μ.

koykoycook είπε...

σε καλα μαγαζια που εχουν σκευη ζαχαροπλαστικης!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!