Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα του σκόρδου
3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
ροδέλες κρεμμύδι για διακόσμηση ( προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν 
και τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τούς χονδρούς σπόρους και τις βάζουμε να
 στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
2. Χτυπάμε  στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι και το κρεμμύδι.
 Προσθέτουμε λίγες λίγες τις μελιτζάνες . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες
πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
4. Τελειώνουμε την παρουσίαση βάζοντας από πάνω ροδέλες από κρεμμύδι ( αν θέλουμε).


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ  ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!