Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΓΝΗΣΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Η καρμπονάρα είναι μια αυθεντική ιταλική σάλτσα . 
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πως δημιουργήθηκε .
 Κάποιοι λένε οτι πρωτοφτιάχτηκε κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα προέλαυναν στην Ιταλική χερσόνησο 
φέρνοντας προμήθειες από αυγά και μπέικον ζήτησαν απο τούς Ιταλούς να τούς φτιάξουν μια σάλτσα με αυτά τα υλικά.
Άλλη θεωρία λέει ότι φτιάχτηκε από ανθρακωρύχους ( καρμπονάρους)  εξ' ου και το 
όνομα( καρμπονάρα σημαίνει κάρβουνο) που ανέμειξαν αυγά, πανσέτα και παρμεζάνα θέλοντας να δημιουργήσουν μια δυναμωτική σάλτσα για τα σπαγγέτι τους που θα τούς έδινε ενέργεια στην δύσκολη εργασία τους .
 

Εγώ θα σας δώσω την αυθεντική συνταγή όπως μου την έμαθε η φίλη μου η Paola .
Στην Ελλάδα βέβαια σε πάρα πολλά εστιατόρια  φτιάχνουν αυτό το πιάτο με
 κρέμα γάλακτος. Ειναι λάθος . 
Είναι μια εντελώς < ελληνική > παρέμβαση σε αυτό το πιάτο που γίνεται 
για χάρη ευκολίας.


ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 - ΥΛΙΚΑ
 

2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα η μπέικον
3 φρέσκα αυγά
2 κουταλιές φρεσκοτριμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές φρεσκοτριμένο τυρί πεκορίνο( αν δεν βρείτε, αντικαταστήστε με παρμεζάνα )
Αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

1. Κόψτε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο και την πανσέτα 
σε μέτρια φωτιά μέχρι η πανσέτα να ροδοκοκκινίσει  αλλά  όχι να ξεροψηθεί .
Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και αφαιρέστε τα κομμάτια του σκόρδου
( τα χρειαζόμαστε μόνο για να μας δώσουν το  άρωμα τους).
2.Σε  ένα μπώλ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά την παρμεζάνα , το πεκορίνο και 
το αλάτι κάνοντας ένα απαλό μείγμα.

3. Βράστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα  με αλατισμένο νερό μέχρι 
να γίνουν al dente .
Στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα .
( Μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα και μέσα στην ίδια την κατσαρόλα .
Απλά στεγνώστε την από τα νερά με χαρτί κουζίνας και ρίξτε μέσα ξανά 
τα μακαρόνια).
Προσθέστε το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε .
Ξαναζεστάνετε για 1 λεπτό το τηγάνι με την πανσέτα .
Ρίξτε το ζεστό λάδι από το τηγάνι με την πανσέτα πάνω στα σπαγγέτι σας και 
τα αυγά και ανακατέψτε δυνατά.
4. Ρίξτε απο πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Και όπως θα ελεγε και ο Roberto: συνοδέψτε  αυτό το πιάτο με ένα
 ελαφρύ κόκκινο κρασί νέας εσοδείας (Vino Novello) και καλή σας όρεξη.!!!! 



ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

ΡΕΝΑ Κ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!