Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ,ΠΕΣΤΟ, ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ !!!

Αφιέρωμα σε φημισμένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας που όλοι κάπου τα έχουμε ακούσει 
η μπορεί να τα έχουμε γευτεί .


ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ 
Η insalata Capreze είναι μια πολύ απλή και δροσερή σαλάτα που μας έρχεται από το Κάπρι 
της Νοτίου Ιταλίας .

ΥΛΙΚΑ
1-2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1-2 μπάλες φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα  σε φέτες
Αλάτι
Πέστο έτοιμο ή σπιτικό
Ρόκα
Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για διακόσμηση.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε πιατέλα απλώνουμε τα φύλλα ρόκας.
Πάνω βάζουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις αλατίζουμε.
Ανάμεσα στις ντομάτες βάζουμε τις φέτες μοτσαρέλας.
Περιχύνω τη σαλάτα μου με τo pesto και σερβίρω αμέσως.

Η επιτυχία στη σαλάτα αυτή είναι στα καλής ποιότητας υλικά που πρέπει να έχει.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ

Υλικά για 6 μερίδες:

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 φλιτζάνι κουκουναρόσπορο

3/4 φλιτζανιού καλό ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα η πεκορινο 

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση

1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη σως
2. Φυλάξτε την στο ψυγείο και σερβίρετέ την κατευθείαν πάνω σε ζυμαρικά, για να συνοδέψετε καπνιστό σολομό, σαν ντιπ για τσιπς και πάνω σε αλμυρά κράκερ,στην σαλάτα καπρέζε κτλ.
Αν είστε πιο παραδοσιακή φτιάξτε την στο γουδί
( αν έχετε)  που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας .Για να διατηρήσετε το πέστο πολύ καιρό, αφού κρυώσει λίγο στο ψυγείο, βάλτε το σε βάζο και  ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα. Το λάδι δρα ως φυσικό "συντηρητικό" και θα διατηρήσει άθικτο το pesto σας μέχρι και 10 μέρες. 




ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ 
Αυτή την συνταγή την έχω κάνει άπειρες φορές και με φρέσκο και με έτοιμο πεστο . 
Είναι μια εύκολη λύση για ενα γεύμα με φίλους συνοδεία κρασιού.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ


500 γρ.  βρασμένες πέννες  
βούτυρο Lupack
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα ή κόκαλα κομμένα σε λωρίδες των 2,5 εκ. 

1  ποτηρι λευκο κρασι  demi sec  περίπου
1 μικρο κουτί κρέμα γάλακτος  
2 κουταλιές πέστο βασιλικού (σπιτικό η έτοιμο). Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αναλόγως πόσο δυνατή θέλετε την σάλτσα σας.   

Αλάτι και άσπρο πιπέρι 
Φρεσκοτριμενη παρμεζάνα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ, σε μια αντικολλητικη  κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο βούτυρο   το κοτόπουλο μέχρι να γίνει. 

3.Σβήνουμε με το κρασί . 
4.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κατόπιν το πέστο .Αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι με προσοχή ( εξαρτάται πόσο αλμυρό είναι το πεστο μας ) .
 Αφήνουμε να δέσει .
5. Προσθέτουμε τις πένες  στη κατσαρόλα  και ανακατεύουμε.

6. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμενη παρμεζάνα.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 




ΕΝΑ  ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ  WWF Ελλάς
Αγαπητοί φίλοι,
Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα.
Όμως, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που μας δοκιμάζουν, θέλουμε να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης του 2012.
Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα θα είναι απλώς ένα συνθηματικό. Ένα σινιάλο όσων δηλώνουν ότι συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Γιατί μέχρι τις 31 Μαρτίου ζητάμε από όλους εσάς να δείτε το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό». 


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!


ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!