Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Τρελαίνομαι για φαγάκια που ετοιμάζονται στο πιτς φιτίλι αλλά ταυτόχρονα έχουν 
γκουρμέ προέλευση και φανταστική γεύση . 
Πάντα μου άρεσαν έτσι και αλλιώς οι έντονες γεύσεις και οι μυρωδιές  .. 
Χωρίς να το προγραμματίσω η ακόλουθη συνταγή βγήκε από ένα πειραματισμό 
της στιγμής ...Και ευτυχώς:Μου πέτυχε!!!! .. 
Είπα λοιπόν να την μοιραστώ μαζί σας . 
Αποτελεί μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη λύση για απροσδόκητα τραπεζώματα 
που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ..
Συνδυάζεται τέλεια με λευκό κρασί(προτείνω Σαμιώτικες Ψηλές Κορφές )..
Καλη σας όρεξη !!!!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ (4 μερίδες)
ΥΛΙΚΑ
3 ψαρονέφρια φρέσκα η κατεψυγμένα κομμένα σε φέτες 
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί ( όχι ρετσίνα)
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα εμφιαλωμένη
1 κύβο βοδινού  
2 μικρές κρέμες γάλακτος 
Ηλιέλαιο(αποφεύγω το βούτυρο με κάθε τρόπο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ










Κόβετε τα ψαρονέφρια σε φέτες πάχους ενός δακτύλου.












Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.












Σωτάρετε το ψαρονέφρι σε ηλιέλαιο.

























Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και σωτάρετε. 





Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Προσθέτετε τις μουστάρδες, 
τον κύβο για περισσότερη γεύση  
και νεράκι αρκετό για να το σκεπάζει .. 
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι 
(προσεκτικά γιατί βάλατε και κύβο).
Σκεπάζετε την κατσαρόλα
( με το καπάκι όχι τελείως κλειστό)
 και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή
 φωτιά  μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι.


Λίγο πριν το τελείωμα
(και αφού το ψαρονέφρι σας έχει 
γίνει λουκούμι), 
ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύετε για να δέσετε την σάλτσα του  .
Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι που θα φτιάξετε ταυτόχρονα .
ΑΠΛΟ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι Μπάρμπα Μπεν
1 κουταλιά μαλακό βούτυρο
2 κούπες νερό
1 πολύ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
Ρίχνετε και το ρύζι και το σωτάρετε ..
Διαλύστε τον κύβο σε μια κούπα βραστό νερό και ρίξτε τον  στο ρύζι.
Συμπληρώστε μια ακόμη  κούπα νερό.
Μόλις σταματήσει να κοχλάζει χαμηλώστε την φωτιά,σκεπάστε το  και αφήστε το 
να βράσει για 10-15 λεπτά περίπου..
Όταν βράσει, ξεσκεπάστε το  για να παραμείνει σπυρωτό,γιατί οι υδρατμοί θα το λασπώσουν . 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!