Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !! ΚΟΛΑΣΗ !!!

Εντάξει το παραδέχομαι ! Είμαι σοκολατού ,τι να κάνουμε !! 
Χωρίς αμαρτωλή σοκολάτα γίνεται ?? Δεν γίνεται !!

Έψαχνα λοιπόν πολύ καιρό για να βρω ένα γλυκάκι με σοκολάτα που να είναι γρήγορο,
 σχετικά εύκολο  και να περιέχει πολλή σοκολάτα ...
Το ζητούμενο όμως ήταν η σοκολάτα να παρέμεινε και μετά το ψήσιμο , ρευστή ,
στο εσωτερικό του γλυκού και να  ξαφνιάζει ευχάριστα ρέοντας από μέσα του όταν 
το έκοβες στα 2!!!
Και το βρήκα !!!!! Επιτέλους !!!

Αυτό θα σας γράψω σήμερα ! Πολύ νόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό.
Όταν κοπεί, η σοκολάτα ξεχύνεται από μέσα του σαν λάβα.
Το τέλειο γλυκό για τούς λάτρεις της σοκολάτας και τα παιδιά!!
Τοχω  φτιάξει  πολλές φορές και το τσακίζω κάθε φορά ..

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 
ΥΛΙΚΑ
3 κουβερτούρες Παυλίδη των 125 gr
200 γρ βούτυρο Lurpack
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,1/2 φλυτζάνια τσαγιού  κόκκινη φαρίνα
1 φακελάκι νεσκαφέ
αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα
 αυγά και να φουσκώσει λίγο το μείγμα των αυγών.Στο μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία
λιώστε σε μπαίν μαρί το βούτυρο μαζί με την  σοκολάτα και το φακελάκι νες καφέ ..
Ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.. 
Μόλις λιώσει η σοκολάτα τραβήξτε τη από την φωτιά και ενσωματώστε τα 2 μείγματα
 μαζί (αφήστε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει λίγο προτού τα ενώσετε ).

2. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα κέικ (με την τρύπα στη μέση ) και ρίξτε μέσα το μείγμα. 
Αυτή η φόρμα είναι η καλύτερη για αυτό το γλυκό γιατί όταν κόβεται δεν χύνεται τελείως 
 η σοκολάτα από μέσα ..
Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και ατομικά  φορμάκια για σουφλέ ...

3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 Cγια μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το γλυκό. 
Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το σουφλέ μέσα στον φούρνο και ψήστε το 
για 9 λεπτά ακριβώς !!!!
Όταν περάσουν τα 9 λεπτά ,με πολύ προσεκτικές κινήσεις (για να μην σπάσει ),
βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε , ότι μέσα είναι υγρό).
Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη  η συνοδεύστε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια 
η καϊμάκι ανάλογα με τα γούστα σας . 
Κόψτε παρουσία των ενδιαφερομένων, αν το κάνετε σε φόρμα κέικ.

TIPS: Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη είναι η επίτευξη 
θερμοκρασίας 250C. Γιαυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το
κέικ  και στην μέση της παρασκευής ανάψτε τον φούρνο . 
Μόλις συμπληρωθεί μισή ώρα προθέρμανσης βάλτε το για ψήσιμο .
Αν ο φούρνος παραμείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανεβεί και άλλο
(κάτι που δεν θέλουμε). Αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει την πείρα ,θα ανάβετε πρώτα
τον φούρνο και κατά την διάρκεια της μισής ώρας αναμονής ,θα ετοιμάζετε το μείγμα .
Έτσι δεν θα χάνετε καθόλου χρόνο.
Προσοχή :O χρόνος ψησίματος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας .. 
Ψήσιμο πέραν των 9 λεπτών θα στερεοποιήσει την σοκολάτα οπότε θα χαθεί και η < λάβα >!
Μην το φοβηθείτε ότι θα μείνει άψητο όπως έκανα εγώ την πρώτη φορά ...
Το άφησα παραπάνω μέσα στον φούρνο και είχα ένα καλό κέικ σοκολάτας... 
Δε ήταν όμως σουφλέ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!


ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!