Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΙ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!

Θυμάμαι από μικρή την μαμά μου να βάζει τα ρεβίθια στο νερό 24 ώρες προτού τα κάνει ρεβιθοκεφτέδες για να φουσκώσουν και γω να τρώω τα φουσκωμένα ρεβίθια γιατί μου άρεσε η γλυκιά γεύση τους!! Η συνταγή που θα γράψω σήμερα πέρασε από την γιαγιά μου στην μητέρα μου και από εκείνη σε μένα!! Γίνονται αφράτοι,γευστικοί και ταυτόχρονα τραγανοί!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό ρεβίθια
1 ματσάκι μαιντανό-2 κλωναράκια δυόσμο
2 κρεμμύδια-3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Μαγειρική Σόδα
250 γρ κόκκινη φαρίνα και παραπάνω αν χρειαστεί
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
 Ρίξτε στα ρεβίθια την σόδα.
 Τρίψτε τα.
Αφήστε τα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα φλούδια τους.
Ξεπλύντε τα φλούδια..
Κόψτε τα ρεβίθια στο μούλτι.


 Ψιλοκόψτε τον δύοσμο και τον μαιντανό.
 Βάλτε στο μούλτι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
 Τρίψτε τις ντομάτες.
Προσθέστε λίγο νερό.
 Ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι (περίπου 250 γρ και παραπάνω αν χρειαστεί).
Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ ρευστό.
 Κόψτε κουταλιές και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
 Το κουτάλι σας να είναι μέσα σε ποτήρι με νερό για να μην κολλάει πάνω του το μείγμα.
 Τηγανίστε και από τις 2 μεριές μέχρι να χρυσαφίσουν.

 Τηγανίστε όσους θέλετε και φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα η στην συντήρηση η στην κατάψυξη.
Το μείγμα διατηρείται στην συντήρηση μέχρι και 3 μέρες.Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι προτού ξανατηγανίσετε ξανά.







Ως ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!