Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ !!

Μια παροιμία λέει: «όλα τα μανιτάρια τρώγονται μερικά όμως μόνο μια φορά» .Στη Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 2.200 είδη άγριων μανιταριών (περίπου 150 εδώδιμα), από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι ούτε δηλητηριώδη ούτε φαγώσιμα. Γενικότερα, χωρίζονται σε αυτά που προκαλούν ελαφρές γαστρεντερικές διαταραχές, που μπορεί να οφείλεται ακόμα και στο υψηλό ποσοστό μυκοχιτίνης που περιέχουν και είναι δύσπεπτη σε μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης, όπου η θεραπεία έρχεται μόνη της, σε αυτά που προκαλούν μέτριας επικινδυνότητας δηλητηριάσεις, από τις οποίες χωρίς υποστήριξη μπορεί να επέλθει και ο θάνατος.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
8 μανιτάρια πορτομπελλο
250 γρ φέτα
1 κρεμμύδι 
3 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα σε κυβάκια
γραβιέρα σε φετάκια
πιπέρι-ρίγανη-λίγο αλάτι
1 ασπράδι αυγού
 Βγάζετε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
 Ψιχουλιάζετε την φέτα.
Προσθέτετε το πιπέρι, την ρίγανη, λίγο αλάτι και το ασπράδι.
 Πολτοποιείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο  στο μούλτι.
Τα ρίχνετε στην φέτα. 
 Ρίχνετε τα κυβάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα μανιτάρια. 
Μην βάλετε πολύ γέμιση γιατί η φέτα θα τρέξει έξω από το μανιτάρι. 
 Βάζετε τα φετάκια της γραβιέρας από πάνω.
Στρώνετε χαρτί κουζίνας στο ταψί.Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 250 C να ροδίσουν. 
Σερβίρονται ζεστά!!
Η ίδια γέμιση ταιριάζει και σε μελιτζάνες.
Κόψτε στη μέση και τηγανίστε τις.
Γεμίστε με τον ίδιο τρόπο.








ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!