Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΣΩΤΕ ΜΕ ΡΥΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ !!

Καλημέρα σε όλους!!
Σήμερα μαγείρεψα ένα φαγάκι κυριακάτικο,κρεατένιο μαζί με το αγαπημένο μου ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί ..
Μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός γεύσεων και επειδή νιώθω ότι το καλοκαίρι
δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα, παίζω ακόμα με χειμωνιάτικες γεύσεις..

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ψαρονέφρια κομμένα σε λεπτές φέτες και κοπανισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας καλό βούτυρο
1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
2 φλυτζάνια ρύζι μπάρμπα μπεν
1 ποτήρι άσπρο κρασί
αλάτι-άσπρο πιπέρι
 Κόβουμε στην μέση τα μανιτάρια.
 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια σε βούτυρο και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το ρύζι.
Το σοτάρουμε ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλάτι και το άσπρο πιπέρι.
 Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε νερό(περίπου 3 φλυτζάνια) να το σκεπάζει.Το αφήνουμε να βράσει.
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες,τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη.Τα χτυπάμε με μπάτ να μαλακώσουν και να λεπτύνουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και τα σοτάρουμε.
Δεν τα ψήνουμε πολύ για να μείνουν μαλακά.
Σερβίρουμε με το ριζότο μας.
Συνοδεύουμε με παγωμένο λευκό κρασί
< Ψηλές κορφές> Σάμου.












ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!