Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ !!

Λαχτάρησα σήμερα κάτι ζεστό, εύγευστο και τυρένιο!!
Αγόρασα λοιπόν λευκό τυρί βουρλιώτη μην ξέροντας ακόμα τι θα το κάνω τελικά..
Σκέφτηκα τυρόπιτα με η χωρίς φύλλο, μπουγάτσα με τυρί, τάρτα...και κατέληξα σε μια
παλιά μου συνταγή!!Τυρόψωμο με φέτα και ρίγανη!! Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο!!
Το σπίτι μοσχομυρίζει τυρί και αποτελεί πρώτης τάξεως κολατσιό για τα παιδιά και για
την δουλειά!!
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 φλυτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό(γεμάτη)
2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι-άσπρο πιπέρι
360 γρ  λευκό τυρί βουρλιώτη κομμένο σε κυβάκια
ρίγανη
τριμμένη γραβιέρα Κρήτης για από πάνω


Σπάζουμε σε ένα μπώλ τα αυγά. 
 Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το γιαούρτι. 
Χτυπάμε με το σύρμα να γίνουν ένα. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπαίκιν. 
Χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί
και ρίχνουμε την φέτα και το αλάτι .
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αλευρώνουμε. Βάζουμε μέσα το μείγμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω την ρίγανη και την γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά στους 200 C.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά(να στεγνώσει) και κόβουμε σε κομμάτια.. 
Καλή σας όρεξη!!












Μπορείτε να βάλετε παραπάνω ποσότητα  φέτας.. Όση εσείς θέλετε!! Δοκιμάστε το μείγμα αν είναι καλό στο αλάτι και προσθέστε αν χρειάζεται!!
Μπορείτε από πάνω να βάλετε σουσάμι η μαυροκούκι και ότι άλλο κίτρινο σκληρό τυρί
έχετε π.χ. παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κτλ.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!