Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ!!


 Η κοινή κολοκυθιά (Cucurbita pepo - Κολοκύνθη η κοινή). Η επιστημονική της ονομασία είναι κουρκούβιτα η κολοκύνθη. Οι καρποί της είναι τα γνωστά κολοκυθάκια που τρώγονται μαγειρεμένα σε πολλές παραλλαγές.Εκτός από τα κολοκύθια μαγειρεύονται και οι ανθοί, συνήθως γεμιστοί με ρύζι. Αν και υπάρχει διαφωνία από περιοχή σε περιοχή της χώρας σχετικά με την ονομασία "κολοκυθοανθοί" ή "κολοκυθοκορφάδες". Σήμερα θα φτιαξουμε αφράτους, νόστιμους και λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ φέτα
2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τίς χρήσεις
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε και με τα χέρια μας για καλύτερο αποτέλεσμα.
 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε τα 2 υλικά μας σε μπώλ. 
 Ψιχουλιάζουμε την φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα αυγά. 
Προσθέτουμε το αλεύρι.
 Και τον άνηθο.
 Ανακατεύουμε.Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό!!
 Ζεσταίνουμε καλά το λάδι μας.
 Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τούς κεφτέδες στο λάδι. Βουτάμε το κουτάλι σε ποτήρι με νερό για να μην κρατάει υπολείμματα.
Γυρνάμε και από την άλλη να ροδοκοκκινίσουν. 
 Τούς βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί για να αφήσουν τα λάδια τους ..
Σερβίρουμε με κρύα μπύρα...!!!






ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!