Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

RED VELVET CAKE ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CREAM CHEESE ΚΑΙ ΕΣΑΝΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

Όταν πρωτοείδα φωτογραφίες από Red Velvet Cake σε αμερικάνικα blogs και site μαγειρικής  εντυπωσιάστηκα .Το κόκκινο χρώμα, η εναλλαγή με το άσπρο με κατέπληξαν..
Το άφησα σαν υπόσχεση στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι κάποια στιγμή θα το φτιάξω και γω...
Ομολογώ ότι πέρασε πολύς καιρός από τότε ! Αλλά μια η δουλειά το καλοκαίρι,μια η σχολή και οι εξετάσεις τον χειμώνα,με ανάγκασαν να το αναβάλλω συνεχώς!!
Όταν σήμερα το τελείωσα και άρχισα να το φωτογραφίζω πραγματικά αισθάνθηκα υπέροχα.
Ξεκινάμε???
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 
(για σκεύος διαμέτρου 20cm)
3 μεγάλα αυγά
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι
50 γρ κόρν φλάουερ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
10 γρ κακάο σκόνη
2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής Christmas Red
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 
2 συσκ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2,1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλάκια του γλυκού εσάνς λεμονιού
1 ποτηράκι λικέρ τσέρι για το πότισμα
2 φάκελοι Γκαρνί βανίλια Γιώτης
κόκκινες νιφάδες της Wilton
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..
Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας
στους 180 C.
Ανακατέψτε το αλεύρι, τις βανίλιες,
το κόρν φλάουερ, το κακάο και το
μπαίκιν πάουντερ
Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.
Προσθέστε το χρώμα
να αναμειχθεί καλά. 
Βουτυρώστε καλά το σκεύος σας.
Βάλτε μέσα χαρτί ψησίματος να κολλήσει
καλά στα τοιχώματα και βουτυρώστε και το χαρτί. 
Ρίξτε μέσα το μείγμα.. 
Βάλτε στον φούρνο και ψήστε για
περίπου 45 λεπτά. 
Αφήστε το να κρυώσει 
και κόψτε το στα 2 η και στα 3
αν προτιμάτε.
 Χτυπήστε το τυρί(να είναι  σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε το άρωμα.
Ρίξτε και το γκαρνί να ενσωματωθεί
στο υπόλοιπο μείγμα.
 Ποτίστε την βάση της τούρτας με λικέρ.
 Βάλτε κρέμα ενδιάμεσα και ολόγυρα.
Ποτίστε καλά  και το 2 κομμάτι.
Καλύψτε με κρέμα και βάλτε την στο ψυγείο 
να σφίξει .
Προτού την κόψετε πασπαλίστε την με τίς κόκκινες νυφάδες. 
Απολαύστε την !!!
Έχει  ελαφριά γεύση λεμονιού. 
Η κρέμα της είναι αέρινη και
θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα
για γιορτές,επετείους ,
ρομαντικές στιγμές(λόγω χρώματος),
οπαδούς του ολυμπιακού και όχι μόνο !!!
Τα αρώματα,τα χρώματα
και τα διακοσμητικά είναι από
το Vefa's House Samos.

ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Φωτογραφίες-Εκτέλεση συνταγής:
Ρένα Κώστογλου) 


3 σχόλια:

Anthemis είπε...

Υπέροχη ! Σίγουρα θα την δοκιμάσω!

Charalampidou Elpida είπε...

Φανταστική τέλεια χρώματα και εμφάνιση!!!!!!

koykoycook είπε...

ευχαριστω για τα καλα σας λογια κοριτσια!! καλημερα

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!