Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΑΚΑΡΟΝΣ!!

Τα μακαρόνς γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533
κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς
της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ενρίκος ο Β.
Ο όρος <μακαρόν> έχει την ίδια προέλευση με την λέξη<μακαρόνι>που σημαίνει <λεπτή ζύμη >.
Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από σκόνη αμύγδαλου,ζάχαρη και ασπράδια αυγών.
Πολλές πόλεις σε όλη την Γαλλία έχουν την δική τους ιστορία που αφορά την προέλευση αυτού
του γλυκίσματος. Στο Νανσί της Γαλλίας η εγγονή τής Αικατερίνης των Μεδίκων υποτίθεται
ότι σώθηκε από λιμοκτονία τρώγοντας μακαρόν.
Στο Σαιντ Ζαν Ντε Λουζ τα μακαρόν του σεφ Αdam διασκέδασαν τον βασιλιά Λουί XIV και την βασίλισσα Μαρια Θηρεσία κατά την τελετή του γάμου τους το 1660.
Μόνο κατά την αρχή του 20ου αιώνα ο Pierre Desfontaines εγγονός του Luis Ernest Laduree
(Laduree Pastry Salons ,Paris) είχε την ιδέα να τα γεμίσει με κρέμα σοκολάτας και να τα κολλήσει
ανά δυο.Από τότε τα γαλλικά Μακαρόν έγιναν best sellers.
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 ασπράδια αυγών
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ αμύγδαλα
350 γρ άχνη ζάχαρη
άσπρη σοκολάτα
μαύρη σοκολάτα
λίγη κρέμα γάλακτος
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
(πορτοκαλί,μπλε, πράσινο, φούξια)
Αρώματα ζαχαροπλαστικής
(πικραμύγδαλο, βανίλια, ρούμι, καρύδα)
Όλα τα χρώματα και τα αρώματα καθώς και τα υπέροχα χρωματιστά μπώλ είναι από το Vefa's house
 Διαχωρίστε τα αυγά -κρόκους από ασπράδια.
Χτυπήστε τα στο μίξερ.
Περάστε  τα αμύγδαλα στο μούλτι
μέχρι να γίνουν σκόνη.
Μόλις τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα ρίξτε
μέσα την ζάχαρη.
Χτυπήστε ξανά μέχρι να σφίξει η μαρέγκα αρκετά.
 Ρίξτε την άχνη...
 ..και το τριμμένο αμύγδαλο..
Ανακατέψτε με μια σπάτουλα απαλά για να
μην φύγει ο αέρας..
Χωρίστε το μείγμα σε 5 μπώλ και βάλτε
σε καθένα διαφορετικό άρωμα.
Βάλτε και το χρώμα που έχετε διαλέξει..
 Στο πορτοκαλί έβαλα άρωμα πικραμύγδαλου..

 Στο μπλε άρωμα βανίλιας.
Στο πράσινο άρωμα ρούμι..


 Στο φούξια άρωμα καρύδας.
 Βάλτε τα μείγματα σε 5 κορνέ μιας χρήσης..
Το 5ο μπώλ το άφησα άσπρο.
Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ταψιά και
κάντε μικρούς κύκλους αφήνοντας μικρά
κενά ενδιάμεσα.
Αφήστε τα να μείνουν για 25 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ετσι θα δημιουργηθεί μια λεπτή πέτσα πάνω
στα μακαρόν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.
Στα άσπρα δεν έβαλα άρωμα ..
Πριν τα βάλετε στον φούρνο
χτυπήστε το ταψί 3-4 φορές πάνω στον
πάγκο σας να απλώσουν τα μακαρόνς.
Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα να
κρυώσουν και να στεγνώσουν..
Λιώστε άσπρη σοκολάτα με λίγη κρέμα γάλακτος σε μπαίν μαρί..
 Κάντε το ίδιο και με την μαύρη σοκολάτα..
Ενώστε τα μακαρόνς με λευκή η μαύρη σοκολάτα.
Μπορείτε να βάλετε κρέμα λεμονιού,
μαρμελάδα φράουλα η βατόμουρο η νουτέλα.
 Καταναλώστε τα όσο είναι ακόμα φρέσκα!!
Λιώνουν στο στόμα και ο ουρανίσκος γεμίζει με αρώματα.

Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Μελανία Μυλιώτη)


9 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

Πολλά συγχαρητήρια!Σήμερα ζωγράφισες στην κυριολεξία!Μπράβο σου για το κουράγιο αλλά και για την εξαιρετική εμφάνιση!Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα είναι!!!!!! Σ'ευχαριστούμε για την συνταγή!! Πούλια

koykoycook είπε...

νασαι καλα!!!θα φτιαξω μαλλον και αλλα αυριο γιατι τρωγονται πολυ γρηγορα

koykoycook είπε...

ευχαριστω ελενη μου !!!

Mary είπε...

Euxaristo poli gia auti tin syntagi Rena apo kero me trellene i kori mou na ta ftiakso ..simera ta ekana ..ligo vasanistika giati den ixa corne ke ta evala se mixani ...entaksi ta ekana alla den mou fouskosane san ta dika sou giati?:(

ΚΟΥΖΙΝΟΠΑΓΙΔΑ της ΒΑΡΒΙ είπε...

Κι έψαχνα κι εγώ την συνταγή. Ευχαριστούμε πολύ !!!

Αντιγόνη Β. είπε...

πολύ καλή ιδέα και τα παιδιά πρέπει να τα λατρεύουν!!!

koykoycook είπε...

εγω εψησα αντισταση πανω κατω!!!εγω τον αναβω 20-25 λεπτα πιο μπροστα!!! μηπως δεν ηταν καλα προθερμασμένος ο φούρνος σου???

Ανώνυμος είπε...

ποσα γινονται περιπου;

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!