Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ,ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΛΕΣ!!

Σήμερα  η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο koykoycook !!
Για να γιορτάσουμε πρώτα από όλα τις πρόσφατες επιτυχίες του !!
Και για να γλυκάνουμε την κούραση από τις ατελείωτες ώρες
δουλειάς που έχουν σαν αποτέλεσμα αξιοπρεπείς αναρτήσεις με υπέροχες φωτογραφίες !!
Αυτή η Τούρτα φτιάχτηκε και για σας που μας συμπαρασταθήκατε, μας στηρίξατε και μας
αγαπήσατε !!
Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη τής καρδιάς μας .. Και συνεχίζουμε!!

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 8 ασπράδια αυγών
1 φλυτζανι κρυσταλλική ζάχαρη
μισό κουταλάκι κρεμόριο
ένα κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2,1/2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα
3 κουταλιές φρυγανιά

 Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμοριο σε σφικτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε
το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα.
 Κόβουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλοκομμένα.













Η μαρέγκα μας τώρα πρέπει να είναι
σφικτή και να γυαλίζει.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την φρυγανιά .
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε και την εσάνς.
Στρώνουμε σε ταψί 30X40 χαρτί ψησίματος,
το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το
μείγμα μας.
Στρώνουμε με σπάτουλα.
Το χτυπάμε στον πάγκο να ισιώσει και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 160Cγια 20-25 λεπτά προσέχοντας μην μας αρπάξει.
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
500 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας Vefa's House
5 κρόκοι αυγού
125 γρ ζάχαρη
25 γρ μαλακό αλεύρι
25 γρ κόρν φλάουερ


Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.
 Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους
με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα και προσθέστε
το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.
Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά
να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.
Βάλτε το σκεύος στην φωτιά και
ζεστάνετε ελαφρά κτυπώντας συνεχώς
μέχρι  να γίνει το μείγμα παχύρρευστο
και να κοχλάσει.
Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και
ανακατεύετε  συνεχώς.
Βγάλτε το παντεσπάνι από το ταψί και αφού κρυώσει
καλά κόψτε τις άκρες γύρω γύρω και μετά  κόψτε
το κατά πλάτος σε 2 ίσα κομμάτια.
Διαλύστε  σε μισό φλυτζανι χλιαρό νερό 2-3 κουταλιές
αμαρέτο και βρέξτε το παντεσπάνι εδώ και εκεί..
 Βάλτε πάνω την πατισερί και στρώστε την.
Βάλτε από πάνω το 2ο κομμάτι
από το παντεσπάνι και βρέξτε το
και αυτό.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
4 Φάκελοι γκαρνί Γιώτης
1,1/2 φλυτζανι γάλα
2 κορνέ μιας χρήσης Vefa's House
Χρωματιστές πέρλες Vefa's House

Χτυπήστε στο μίξερ το γκαρνί μαζί με
το γάλα να γίνει μια σφικτή κρέμα.
Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με
κορνέ που έχετε κόψει την μύτη του
κανονικά.
Βάλτε κρέμα σαντιγί σε κορνέ που
θα έχετε κόψει την μύτη του ελάχιστα !!
Ετσι θα βγάζει λεπτές μύτες..
 Ετσι φτιάξτε τα αγκάθια της κρέμας..
Πασπαλίστε με τις χρωματιστές  πέρλες.

Απολαύστε το!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!