Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ DRIPS ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !!


Σοκολάτα-Η τροφή των θεών !!Ποτέ μη τη γευτείς δίχως να τη μυρίσεις μου έλεγε ο μικρός ποιητής. Το να γεύεσαι σοκολάτα μοιάζει με ιεροτελεστία που πρέπει να καλύψει όλες σου τις αισθήσεις (όραση αρχικά, όσφρηση στη συνέχεια, αφή και ακοή και τέλος απολαυστική γεύση).
Παλιότερα οι επιλογές που είχαμε όσο αφορά τη σοκολάτα ήταν απειροελάχιστες, σήμερα ακόμα και το μπακάλικο της γειτονιάς διαθέτει μεγάλη ποικιλία που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Σοκολάτα γάλακτος, Λευκή Σοκολάτα, Σοκολάτα Υγείας καθώς και διάφορα σκευάσματα - καθώς και παγωτά - με άπειρους συνδυασμούς και προσθήκες άλλων προϊόντων. Ακόμα και όσο αφορά το ρόφημα σοκολάτας, πλέον κυκλοφορεί σε πληθώρα γεύσεων και συνδυασμών.
Πηγή : http://lepetitblogduchocolat.blogspot.gr
Το Koykoycook λατρεύει την σοκολάτα(εκτός από τις φράουλες) γιαυτό και σήμερα κάναμε μπράουνις με 2 είδη σοκολάτας και αμύγδαλα !!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
12 κουταλιές σούπας κακάο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανιλέτες
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια,όχι γεμάτα,από 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα
Μετρήστε τα αμύγδαλα...
Βάλτε τα σε ένα ταψάκι και βάλτε τα στον φούρνο στους 250 C να ροδίσουν ελαφρά.
Βάλτε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει.
Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,την ζάχαρη,
το αλάτι,το μπαίκιν πάουντερ και τις
βανιλέτες.
Βάλτε το κακάο σε ένα μπώλ ξεχωριστά.
Βάλτε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο...
 ...και το κονιάκ ..
 Ρίξτε το κακάο και αρχίστε το χτύπημα..
 Ρίξτε τα αυγά..
Και προσθέστε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά κουταλιά κουταλιά.. 
 Κόψτε τα αμύγδαλα στο μούλτι και προσθέστε τα στο μίξερ. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι
με διάμετρο 26 εκατοστών και ρίξτε
μέσα στο μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 C για περίπου 30 λεπτά.
 Βγάλτε το από το ταψί . Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε τετράγωνα..
Λιώστε κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος
σε μπαίν μαρί μαζί με ένα φακελάκι νεσκαφέ .
Βουτήξτε μέσα τα κομμάτια και αφήστε
να στεγνώσουν..

Λιώστε λίγη λευκή σοκολάτα με λίγο γάλα
σε μπαίν μαρί.
Ρίξτε με το κουτάλι γραμμές λευκής
σοκολάτας χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο..

Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

6 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Εξαιρετικά τα μπράουνις,με την σοκολατοπλημμύρα να δεσπόζει στο στόμα!Πολύ πλούσια συνταγή με ωραίο αποτέλεσμα,φαντάζομαι και τη γεύση..!Χρωστώ ένα γλυκό σε φίλους,νομίζω ότι θα το προτιμήσω.Ευχαριστώ πολύ,καλό βράδυ.

ΕΛΕΝΗ είπε...

Φανταστικό με όλη αυτή τη σοκολάτα, σκέτη κόλαση!!!Μπράβο!
Φιλιά!

koykoycook είπε...

φωτεινη και δεν ειναι βαρια!!φτιαξτα και θα εξαφανιστουν!!

koykoycook είπε...

πηρα 2 κιλα κουβερτουρα σημερα και ενα κιλο ασπρη !! θα φτιαξω προσεχώς και λευκα μπραουνις με λευκη σοκολατα!!τελειο γλυκακιγια παιδια ... καθε ηλικιας!!

eleni είπε...

Με πέθανες!!!! Εξαιρετικό!!!!

koykoycook είπε...

νασαι καλα ελενη!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!