Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ !!

Η αγγλική λέξη "chocolate" πιστεύεται ότι προέρχεται από την λέξη των μάγια "xocoatl" ή από την αντίστοιχη των Αζτέκων "cacahuatl". Η ινδιάνικη λέξη για την σοκολάτα προέρχεται από τις λέξεις "choco"=αφρός και "atl"=νερό.
Το πρώτο σοκολατοποιείο πιστεύεται ότι άνοιξε στο Λονδίνο το 1657 από έναν Γάλλο. Κοστίζοντας 10 με 15 σελίνια η λίβρα, η σοκολάτα εθεωρείτο το ποτό της ανώτερης κλάσης.
Ο Daniel Peter από το Vevey της Ελβετίας, πειραματίσθηκε για 8 χρόνια πριν επινοήσει τον τρόπο παρασκευής της σοκολάτας γάλακτος στα 1876. Προώθησε την ιδέα του σε μια Ελβετική φίρμα που σήμερα είναι η παγκόσμια παραγωγός σοκολάτας: η Νεστλέ. Το 1879 ο Rodolphe Lindt από την Βέρνη της Ελβετίας, παρασκεύασε σοκολάτα που έλιωνε στο στόμα. Εφηύρε την μέθοδο του "κοχυλιού", μια μέθοδο επεξεργασίας όπου θέρμανση και κύλιση της σοκολάτας. Μετά από 72 ώρες τέτοιας επεξεργασίας, η σοκολάτα περιείχε περισσότερο βούτυρο, οπότε το πρώτο "φοντάν" δημιουργήθηκε. Οι αδελφοί Cadbury παρουσίασαν την σοκολάτα τους το 1849 σε έκθεση στο Μπίρμπιχαμ της Αγγλίας. Το 1913 ο Ελβετός καραμελοποιός Jules Sechaud από το Μοντρέ επινόησε τις γεμιστές σοκολάτες. 
Πηγή :http://sgtogias.tripod.com/articles/cacao.html

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
8 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
μισό κουταλάκι κρεμοριο
2 βανίλιες
2,1/2 κούπας φουντούκια αλεσμένα
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη cadbury
Βούτυρο για την φόρμα

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ καρδιά
και στρώνουμε από πάνω χαρτί
ψησίματος..
Το βουτυρώνουμε και από πανω!!
Ετσι < εφαρμόζει> στην φόρμα και
δεν μετακινείται!! 
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη  το κρεμοριο και τις βανίλιες σε σφικτή 
μαρέγκα.
 Κόβουμε τα φουντούκια στο μούλτι.
 Τα ρίχνουμε στην μαρέγκα μαζί
 με την φρυγανιά.
Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. 
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
170 C για 20 λεπτά. 
Βγάζουμε το παντεσπάνι από
την φόρμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε στην μέση. 
Διαλύουμε 3 κουταλιές σοκολάτα cadbury με ελάχιστο νερό.

Ποτίζουμε με την σοκολάτα 
το πρώτο μέρος.  
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 
500 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
5 κρόκοι αυγών
125 γρ ζάχαρη
25 γρ αλεύρι μαλακό
25 γρ κόρν φλάουερ
1 φάκελος σοκολάτας γκαρνί Γιώτης
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2/3 φλυτζανιου κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
μέχρι να προκύψει ένα υποκίτρινο
και παχύρρευστο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αλεύρων
στο μίξερ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την εσάνς
σε σιγανή φωτιά μέχρι να κοντεύει
να βράσει.Το τραβάμε από την φωτιά και
ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
Επαναφέρουμε το σκεύος στην φωτιά,
ζεσταίνουμε ελαφρά κτυπώντας συνεχώς
μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.
Βράζουμε το μείγμα για ένα
λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Το αφήνουμε να κρυώσει. 
Το βάζουμε ξανά στο μίξερ και ρίχνουμε
μέσα τον φάκελο σοκολάτας Γκαρνί
και χτυπάμε καλά. 
Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας
πάνω στο παντεσπάνι μας.
Bάζουμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω
και το ποτίζουμε και αυτό με την cadbury.
Λιώνουμε 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
σε μπαίν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε την σοκολάτα πανω
στην τούρτα μας με σπάτουλα.
Την αφήνετε σκέτη ....... 
... η την διακοσμείτε... 

Η διακόσμηση έγινε με Decorating Icing της Wilton από το Vefa's House..

Απολαύστε την !!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)


7 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Συγχαρητήρια,η τούρτα φαίνεται καταπληκτική!!!!Μ΄αρέσει που το παντεσπάνι δεν έχει καθόλου αλεύρι και έτσι γίνεται πολύ νόστιμο και φίνο και δεν έχει την ψωμώδη υφή του κλασσικού παντεσπανιού.Η κρέμα εξαιρετική όπως επίσης και η σοκολατένια επίστρωση!!!Θα την κάνω οπωσδήποτε με την πρώτη ευκαιρία..τα φουντούκια φαντάζομαι πρέπει να είναι ψημένα και όχι ωμά.Επίσης θα μου άρεζε να διαποτίσω το παντασπάνι και με λίγο ποτό,ίσως μαύρο ρούμι ή κονιάκ..ποιά είναι η γνώμη σου?Καλό βράδυ.

ΑΘΗΝΑ ΓΚΑΜΠΟΥΡΑ είπε...

POLU KALH DOULEIA GLUKIA MOU
DES KAI TIS DIKES MOU STO
www.nanas-gastromageies.blogspot.com

Anthemis είπε...

Φαίνεται λαχταριστή ! Πολύ καλή δουλειά θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε !
Καλό μεσημέρι.

koykoycook είπε...

φωτεινη ηθελα να βαλω χθες κονιακ μεσα στην cadbury που την ποτισα αλλα δεν ειχα !!και το σπιτι μου ειναι μακρυα απο σουπερ μαρκετ!! και το ρουμι θα πηγαινει!!καντο και πεσμου!!αν σου βγει καλο να το προσθεσω στην συνταγη

koykoycook είπε...

εχω δει την δουλεια σου !! ειμαστε μαζι σε καποια ομαδα μαγειρικησ!!δεν θυμαμαι ακριβωσ ποια τωρα!! μου αρεσουν οι παραδοσιακεσ συνατγεσ που βαζεισ!!εισαι επαγγελματιασ???

koykoycook είπε...

ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!

Χρυσούλα είπε...

Φαίνεται τόσο λαχταριστή!
Σκέφτομαι να την φτιάξω σε λίγες μέρες που είναι τα γενέθλια μου!

Kαλώς σε βρήκα!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!