Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ

Δεν ξέρω πόσοι δοκίμασαν να τα κάνουν μόνοι τους και πόσοι τα πέτυχαν με την πρώτη προσπάθεια.Αλλιώς ίσως και να μην ξαναδοκίμαζα.Υπέροχα Νιόκι που δεν έχουν ζηλέψουν τίποτα από τα αγοραστά η τα αυθεντικά ιταλικά. Το αν θα τα σερβίρετε με σάλτσα σαν ζυμαρικό ή σαν συνοδευτικό κάποιου κρέατος η σαν ορεκτικό με κρασί η μπύρα  εξαρτάται από σας.









ΥΛΙΚΑ
  
500γρ γάλα
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
100γρ τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα η παρμεζάνα η ότι άλλο αλμυρό τυρί θέλετε
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
άσπρο πιπέρι 
αλάτι ( με προσοχή αν το τυρί μας είναι πολύ αλμυρό)
μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα.  
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι βροχηδόν. 
Ανακατεύουμε να μην μας κάνει σβόλους. 
Ανακατεύουμε να ψηθεί για 10-15 λεπτά. 
Το αφήνουμε να κρυώσει .
Χτυπάμε τα αυγά μας. 
Τα ρίχνουμε στο σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. 
Ρίχνουμε το τυρί και το ζυμώνουμε να ενσωματωθεί.
Η ζύμη κολλάει στα χέρια μας. 
Λαδώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα.  
Λαδώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη. 
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ.
 Όσο πιο λεπτό είναι τόσο πιο τραγανά θα βγούν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τα βάζουμε μέσα με μια σπάτουλα.
 Ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 

Καλή σας όρεξη !!













ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .. 
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!