Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ !!

Από μικρό παιδί τρελαινόμουν για φράουλες !!
 Η μητέρα μου τις καθάριζε απο το κοτσανάκι τους τις έκοβε φετούλες και τις έβαζε 
μέσα σε μπώλ σε στρώματα πασπαλισμένες με ζάχαρη και γκραν μαρνιε!!.. 
Αλλά το highlight της γεύσης ήταν το ζουμάκι που έμενε μέσα στο μπώλ στο τέλος !!













Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί μια εύκολη τάρτα φράουλας με την ζύμη που μας έμεινε από προχθές που φτιάξαμε την Lemon pie με μαρέγκα.
(την συνταγή για την ζύμη θα την βρείτε εκεί)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
                                                         
1,1/2 κεσεδάκι καθαρισμένες και πλυμένες φράουλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
βανίλιες


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 κεσεδάκι φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε φετάκια(για την διακόσμηση)
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας γιώτης
1 φλυτζανι τσαγιού φυτική κρέμα γάλακτος η όποια άλλη σας αρέσει
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε τις φράουλες σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνουμε την ζάχαρη,το νερό και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε .


Αφήνουμε να βράσει μέχρι η υφή να μας θυμίζει ρευστή  μαρμελάδα,
(γύρω στα 15 -20 λεπτά).
Βγάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει .Οσο κρυώνει πήζει πιο πολύ.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο(συντήρηση) μερικές ώρες πριν  και την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορούμε  να τη δουλέψουμε με τον πλάστη.Ανοίγουμε φύλλο και το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος τάρτας.Λαδώνουμε ελαφρά με ηλιέλαιο.Τρυπάμε με πιρούνι.Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις πάρει χρώμα,την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα 2 φακ της κρέμας σε σκόνη με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε περίπου  τα 2/3 της σάλτσας φράουλας και συνεχίζουμε  να χτυπάμε.Η κρέμα μας πρέπει να στέκεται .
Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για το ντεκόρ.
Στρώστε την κρέμα στην τάρτα(να ειναι κρύα).
Κόψτε τις φράουλες σε φετάκια και αρχίστε την διακόσμηση απο έξω προς τα μέσα. Βάλτε στο κέντρο μια  ολόκληρη φράουλα. Συμπληρώστε με μικρές φετούλες όπου υπάρχει κενό.
Οτι σας έχει μείνει απο την σάλτσα περάστε το στο μούλτι ..
Με ένα πινέλο αλείψτε όλες τις φράουλες με την σάλτσα .





Με ένα μικρό κουταλάκι βάλτε απο λίγο σάλτσα στα κενά ανάμεσα στις φράουλες έτσι ώστε να μην φαίνεται η κρέμα απο κάτω.
Βάλτε την στο ψυγείο για καμμιά ώρα... και είναι έτοιμη προς κατανάλωση ..Αν σας περισσέψει σάλτσα είναι ιδανική με βούτυρο στο ψωμί σας για πρωινό σαν φρέσκια μαρμελάδα..

















ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!