Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ( ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)

Η καρμπονάρα είναι μια αυθεντική ιταλική σάλτσα.Η ιστορία λέει ότι φτιάχτηκε από ανθρακωρύχους  (καρμπονάρους)  εξ' ου και το όνομα (καρμπονάρα σημαίνει κάρβουνο) που ανέμειξαν αυγά, πανσέτα και παρμεζάνα θέλοντας να δημιουργήσουν μια δυναμωτική σάλτσα για τα σπαγγέτι τους που θα τούς έδινε ενέργεια στην δύσκολη εργασία τους .Στην Ελλάδα βέβαια σε πάρα πολλά εστιατόρια  φτιάχνουν αυτό το πιάτο με κρέμα γάλακτος. Είναι λάθος . 
Είναι μια εντελώς < ελληνική > παρέμβαση σε αυτό το πιάτο που γίνεται για χάρη ευκολίας.
Έτσι θα την φτιάξουμε και μεις σήμερα...

ΥΛΙΚΑ(8 μερίδες)


3 μικρές κονσέρβες μανιτάρια
350 γρ ζαμπόν 
2 συσκευασίες μπέικον ( 400 γρ)
κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
κύβος
 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
2 κουταλιές κόρν φλάουερ για να δέσουμε την σάλτσα στο τέλος 
Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο να σωταριστούν.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Ρίχνουμε το ζαμπόν να σωταριστεί.
Ρίχνουμε και το μπέικον να σωταριστεί.
Ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με άσπρο κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά και να δέσει . Σβήνουμε το μάτι και το τραβάμε απο την φωτιά.
Για να αποκτήσει κρεμώδη υφή βάζουμε σε ένα μικρό τρυπητό (του τσαγιού) το κόρν φλάουερ και κοσκινίζουμε απο πάνω απο την κατσαρόλα . Ταυτόχρονα ανακατεύουμε  γρήγορα να μην προλάβει να κάνει σβόλους.Η σάλτσα θα αποκτήσει μια κρεμώδη υπέροχη υφή. 
Βράζετε τα σπαγγέτι σας al dente  και σερβίρετε μαζί με τριμμένο τυρί.

















ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

6 σχόλια:

Mani di fata είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ BLOG!!!ΦΙΛΙΑ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ,ΙΩΑΝΝΑ

koykoycook είπε...

αργησα λιγο αλλα το ειδα το σχολιο!! σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια !!

Kostas Sideris είπε...

Αν ανακατέψω πριν τη κρέμα με αυγό, θα γίνει κάτι;

koykoycook είπε...

http://koykoycook.blogspot.gr/2012/03/spaghetti-alla-carbonara.html
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΣ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ???

koykoycook είπε...

ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΩΜΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΘΩΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ.ΚΑΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΙΚΡΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ.

Maria Toumpakari είπε...

apla teleio!!!!!! :)

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!