Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ!!


Για σήμερα υπήρχε παραγγελία από τους γιους μου :Κουνέλι Στιφάδο.
Αγόρασα λοιπόν ένα κουνελάκι,το μαγείρεψα  για να τους κάνω το χατήρι και το συνόδεψα με σπαγγέτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
5-6 ξερά κρεμμύδια
5-6 χλωρά κρεμμύδια
μισή συσκ. baby κρεμμύδια κατεψυγμένα
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 ποτήρι νερού ημίγλυκο κρασί
1 κουταλιά γεμάτη σούπας τοματοπελτέ
αλάτι-πιπέρι-λιγη κανέλα
2 φύλλα δάφνης-Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένετε το κουνέλι,το κόβετε σε μερίδες,το σκουπίζετε με χαρτί και το σωτάρετε σε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια σας.
Το σωτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά.
Το βγάζετε απο την κατσαρόλα σε μια πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα,ρίχνετε τα κρεμμύδια και σωτάρετε.Προσθέστε λάδι αν χρειάζεται.
Ρίχνετε τα baby κρεμμυδάκια να σωταριστούν και αυτά. Βάζετε τα κομμάτια απο το κουνέλι μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, τοματοπελτέ και νερό να το σκεπάζει.
Ρίχνετε τα φύλλα δάφνης.Εγώ το μεταφέρω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά περίπου.Την ανοίγω και το αφήνω να βράσει,μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα του και να δέσει.
Βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε νερό, αλάτι με 3 κουταλιές ηλιέλαιο.Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε με το στιφάδο σας.

Συνοδεύετε με ζεστό, φρέσκο καλαμποκόψωμο για παπάρα στην σάλτσα του κουνελιού.





ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.. 

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! 
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!