Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ!!



Το ψαρονέφρι το προτιμώ λόγω έλλειψης λίπους!!
Το κάνω και με άλλο τρόπο(σάλτσα μουστάρδαςη σωτέ στο τηγάνι με σος ροκφόρ) αλλά είπα σήμερα να ξαναθυμηθώ μια παλιά συνταγή που έχω να την κάνω πολύ καιρό..
Είναι μια συνταγή γεμάτη αντιθέσεις, όπου συνυπάρχει το ξινό με το γλυκό(πορτοκάλι-μέλι)
και το φρούτο με το κρέας (δαμάσκηνα-ψαρονέφρι). 

ΥΛΙΚΑ
5-6  ψαρονέφρια
2 κρεμμύδια ξερά 
3-4 σκελίδες σκόρδο
μισό νεροπότηρο κονιάκ
1 κούπα ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 πορτοκάλια καθαρισμένα από τα άσπρα κομμένα σε κομματάκια
4 κουταλιές σούπας μέλι
αλάτι-άσπρο πιπέρι












ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε φέτες. 
Σωτάρουμε σε ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο. 
Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν. 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε 
στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με κονιάκ. 
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. 
Ρίχνουμε τον χυμό. 
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομματάκια.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
10 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
 Σερβίρουμε με ρύζι.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.. 

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! 

ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!