Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

WHITE ANGEL CAKE ME ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ KΡΕΜΑΣ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ!!


Το Angel cake, είναι ένας τύπος μαλακού κέικ φτιαγμένο από ασπράδια αυγών που
αρχικά προήλθε από την βόρεια Αμερική και έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες πολιτείες
στα τέλη του 19ου αιώνα  Ονομάστηκε έτσι από την αιθέρια γεύση και υφή  και λεγόταν
ότι ήταν < τροφή των αγγέλων >.
Μια ποικιλία σοκολατένιων κέικς που είναι γνωστά ως 
< Devil's food cake>, θεωρούνται ανταγωνιστές του και εμφανίστηκαν αργότερα.
 Στο βιβλίο της Κας Porter  <New Southern Cookery Book, and Companion for Frugal and Economical>που εκδόθηκε το 1871, υπήρχε μια συνταγή για ένα κέικ < χιονάτο >.
Μια παρόμοια συνταγή εμφανίστηκε το 1881 σε ένα βιβλίο της Κας Abby Fisher,
με τον τίτλο < ασημένιο κέικ >.
Το  βιβλίο < Boston Cooking School Cook Book> της Κας.D.A. Lincoln,
που εκδόθηκε το 1884, είχε μια συνταγή για  "Angel Cake" αναφέροντας αυτό
το όνομα για πρώτη φορά.
Πηγή : http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_food_cake
 ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
12 ασπράδια αυγών
1,1/2 κουταλάκι κρεμοριο
280 γρ ζάχαρη
85 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
25 γρ νισεστέ
1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κρεμόριο
1 κουταλιά σούπας ροδόνερο η ανθόνερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ

6 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
1 κουταλιά σούπας εσάνς λεμονιού

Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τούς κρόκους
και χτυπήστε σε μαρέγκα .
Προσθέστε το κρεμοριο και συνεχίστε το χτύπημα. 
Ρίξτε σταδιακά την ζάχαρη.  
Βουτυρώστε ένα σκεύος (21cm)
Στρώστε το μέσα  με χαρτί κουζίνας και
αλείψτε το και αυτό με βούτυρο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 c.
Kοσκινίστε το αλεύρι και
το νισεστέ 2 φορές.
Προσθέστε το μείγμα των αλεύρων
στην μαρέγκα  και ρίξτε στο τέλος
την βανίλια.
Ψήστε για 40-45 λεπτά περίπου
μέχρι να φουσκώσει η τούρτα
και να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα
και να είναι αφράτη στο άγγιγμα.
Γυρίστε ανάποδα την φόρμα
και βγάλτε την τούρτα πάνω
σε σχάρα να κρυώσει 
εντελώς.
Κόψτε την σε 3 κομμάτια.. 
Ζεστάνετε μισό φλυτζανι νερό μαζί με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
και μια κουταλιά της σούπας εσάνς
ρούμι..
Με αυτό το μείγμα θα ποτίσετε την
τούρτα σας.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το
κρεμοριο και το ανθόνερο.
Ποτίστε την τούρτα σας και αρχίστε
το στρώσιμο της γέμισης. 
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ και
προσθέστε  την ζάχαρη,το άρωμα λεμονιού
και το κρεμόριο(δυνατή ταχύτητα). 
Η μαρέγκα πρέπει νάναι σφικτή
και μην τρέχει.  
Όταν τελειώσετε την γέμιση αρχίστε με μια σπάτουλα να <χτίζετε> απέξω την μαρέγκα..
 
Κάντε < μύτες > και προεξοχές . 
Ψήστε σε δυνατό προθερμασμενο 
φούρνο 250 C για 5-8 λεπτά
και μέχρι να αρχίζουν
να ροδίζουν οι μύτες της μαρέγκας.
 Έτοιμη προς κατανάλωση!!!


ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!