Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ!!


Πράσινα φασολάκια ή φασολάδα;
<<Παρατηρήσαμε ότι τα πράσινα φασολάκια είναι 3-4 φορές πλουσιότερα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τα ξερά φασόλια», τονίζει ο καθηγητής κ. Kουρέτας απο τοTμήμα Bιοχημείας και Bιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας>>. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Στο ότι το πράσινο περίβλημα των φασολιών αποτελεί μια σημαντική «αποθήκη» πολύτιμων ουσιών που θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή του είδους.<<Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έως σήμερα, το πράσινο φασόλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, το ποσοστό της οποίας διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή,εξηγεί ο κ. Kουρέτας>>. 
Πηγή :http://www.vita.gr/html/ent/598/ent.1598.asp

 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό μοσχαράκι(κυλότο)
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια
1 ποτήρι γλυκό κρασί
αλάτι - πιπέρι
1 συσκ. πράσινα κατεψυγ.φασολάκια
3-4 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι να
θωρακίσει τα υγρά του..
Ρίχνουμε το πιπέρι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν. 
Σβήνουμε με το κρασί. 
















Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.











Τα ρίχνουμε στο μοσχαράκι μας.
Συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε
το αλάτι και τα μπαχάρια.
Αφήνουμε να βράσει και να
μαλακώσει καλά.
Αν θέλουμε το βράζουμε στην χύτρα.
10-15 λεπτά πριν  το κρέας γίνει
ρίχνουμε τα φασολάκια. 




  
 Τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν...
Σερβίρουμε μαζί με το κρέας!!

 Καλή όρεξη!!!


ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ (ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!