Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΓΛΑΣΣΟ!!!

Αυτή η τούρτα άρχισε αλλιώς... Άρχισε σαν ένα απλό κέικ καρότου ...
Η καλή μου φίλη Μαρίνα Αντωνίου μου έδωσε την συνταγή με την προτροπή να
το φτιάξω γιατί είναι συνταγή από Ολλανδία και είναι φανταστική!!!
Ετσι αποφάσισα να πάρω καρότα και να το δοκιμάσω !
Είναι δε η πρώτη φορά που φτιάχνω carrot cake!!
Και μου βγήκε τόσο καλό που είπα να το αναβαθμίσω σε τούρτα!!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 φλυτζάνια καρότο τριμμένο
1/2 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή
1/2 φλυτζανιού καρύδια χοντροκομμένα
1.3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι-1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 κουταλάκια γλυκού σόδα σκόνη
4 βανίλιες

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ
το λάδι τις σταφίδες, τα αυγά
ελαφρά χτυπημένα,την κανέλα,
την ζάχαρη και τα καρύδια.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. 
 Ανακατεύουμε..
Ρίχνουμε το αλεύρι τις βανίλιες την σόδα  και το μπαίκιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου
26 cm .
Προθερμάνετε τον φούρνο σας
στους 180C.
Ψήστε το κέικ ξεσκέπαστο τα
πρώτα 15 λεπτά και μετά σκεπάστε
με αλουμινόχαρτο για τα υπόλοιπα
30 λεπτά.. 
Θέλει περίπου μια ώρα να ψηθεί!!

Κόψτε το στα 2 όταν κρυώσει.
Επειδή το κέικ καρότου είναι πολύ
μαλακό παρακάτω θα δείτε μια μέθοδο
πως θα το διαχωρίσετε για να γίνει
τούρτα χωρίς να σας σπάσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
1 φάκελο μόρφατ βανίλια σε σκόνη
3/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα
μισό κουταλάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής orange



ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 
Διαλύστε χυμό συμπυκνωμένης πορτοκαλάδας
με νερό ώστε να έχετε ένα φλυτζάνι και
με αυτό ποτίστε το παντεσπάνι σας.




 Χτυπήστε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
Στρώστε την κρέμα πάνω στην βάση.
Βάλτε από πάνω το δεύτερο
κομμάτι και βάλτε το στο ψυγείο. 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ 
60 γρ μαργαρίνη με βούτυρο μαζί
200 γρ τυρί μασκαρπόνε
250γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά εσάνς λεμονιού

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο
μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και
βάλτε το στην κατάψυξη,
για όση ώρα φτιάχνετε τα καρότα σας,
για να σφίξει(εγώ έκανα 1,1/2 δόση).
Παίρνετε ένα πακέτο έτοιμη
ζαχαρόπαστα χρώματος πορτοκαλί
η άσπρη και την χρωματίζετε με
πορτοκαλί χρώμα (όπως έκανα εγώ).
Πλάστε τα καρότα και βάλτε τα
σε χαρτί κουζίνας.
 Σκεπάστε την τούρτα με το γλάσσο.
Βάλτε τα καρότα περιμετρικά
στην τούρτα σας. 
Βάλτε φυλλαράκια σχοινόπρασου
μέσα στα καρότα σας. 
Είναι αφράτη και μοσχοβολάει αρώματα. 
Απολαύστε την!!!

ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου) 
(Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)



1 σχόλιο:

FROSO είπε...

μπραβο θα την δοκιμασουμε

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!