Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!!!

Είτε ψητά, είτε βραστά, τα κάστανα εκτός από πλούσια γεύση και νοστιμιά έχουν πολλά να προσφέρουν στον οργανισμό μας και την υγεία μας. Βάλτε τα στο… χειμωνιάτικο διατροφικό σας πρόγραμμα και απολαύστε τα αχνιστά και μυρωδάτα.

Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σκέτα, αλλά χρησιμοποιούνται και σε γλυκά, όπως και σε φαγητά και δεν είναι λίγοι οι λάτρεις τους που περιμένουν να χειμωνιάσει για να τα απολαύσουν και να θυμηθούν και πάλι την ελαφρώς γλυκιά τους γεύση. Στη χώρα μας ευδοκιμούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, αλλά και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και της Λέσβου και ωριμάζουν από τις αρχές Σεπτέμβρη, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.
Αν έχει μείνει κανένας καστανάς εκεί έξω με τη φουφού του, μη διστάσετε να αγοράσετε ένα σακουλάκι αυτού του ωφέλιμου καρπού ή δοκιμάστε να τα ψήσετε ή να τα βράσετε μόνοι σας στο σπίτι ανά πάσα στιγμή και να «κλέψετε» τα οφέλη τους.
Πηγή:http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/kastana-ena-xeimoniatiko-snak-me-polla-ofeli?id=2076573

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
12 κουταλιές σούπας κακάο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανιλέτες
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια,όχι γεμάτα,από 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού φουντούκια
 Κόψτε τα φουντούκια στο μούλτι.
Βάλτε το βούτυρο να λιώσει χωρίς
να κάψει.
Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,την ζάχαρη,
το αλάτι,το μπαίκιν πάουντερ και τις
βανιλέτες. 
 Βάλτε το κακάο σε ένα μπώλ ξεχωριστά.
 Βάλτε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο...
Προσθέστε και το κονιάκ .. 
Ρίξτε το κακάο και αρχίστε το χτύπημα..
Μετά ρίξτε τα αυγά.
Και προσθέστε τα υπόλοιπα στέρεα
υλικά κουταλιά κουταλιά.. 
Ρίξτε και τα φουντούκια και
ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
 Βουτυρώστε ένα σκεύος τάρτας
(διαμέτρου 28cm)
και αντί να αλευρώσετε
πασπαλίστε με σκόνη κακάο για να 
μην έχετε ασπρίλες στο γλυκό σας.

 ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού γεμάτα ψημένα και ξεφλουδισμένα κάστανα
4 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανιλέτα
Αφού τα ψήσετε και τα ξεφλουδίσετε κάντε ένα σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και βάλτε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά γύρω στα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τα και βάλτε τα απαλά
πάνω στο μείγμα.

Ψήστε σε καλά προθερμασμένο
φούρνο 180C για 15-18 λεπτά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
μαρόν γλασέ έτοιμα από
ζαχαροπλαστείο.
Επίσης υπάρχουν σε βάζα
(με σιρόπι) στα μεγάλα
σουπερμάρκετ.
Αφήστε το  να κρυώσει καλά.
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και
μετά ξανά για να βγάλετε το γλυκό
από την φόρμα της τάρτας.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 γρ σοκολάτας γάλακτος
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.

Βάλτε τα 2 υλικά σε μπαίν μαρί και
λιώστε τα.
Βάλτε το γλάσσο σε κορνέ μιας
χρήσης. Κόψτε πολύ λίγο την άκρη
του και στολίστε το γλυκό σας.
Όσο πιο μικρή είναι η τρύπα τόσο
πιο λεπτό θα βγαίνει το γλάσσο.


ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ
(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

6 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Σούπερ συνταγή...καταγράφηκε και θα δοκιμαστεί!!!

Gee Gee Gourmet είπε...

Φαίνεται εξαιρετικό, υγρό όσο πρέπει και τα κάστανα με τη σοκολάτα από πάνω το κ άνουν πολύ ιδιαίτερο! Την καλημέρα μου!

koykoycook είπε...

σε καθε μπουκια ενωνονται 3 γεύσεις σοκολατα-φουντουκι-καστανο και συγκλονιζουν τον ουρανισκο!! ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!

koykoycook είπε...

καλημερα !! ευχαριστω για τα σχολια!! δοκιμασε το και θα το ερωτευτεις!!!

mm_skg είπε...

Πολυ ωραιος συνδυασμος και εξαιρετικη παρουσιαση!
Μου αρεσει που γλασαριες μονη σου τα καστανα και δεν χρησιμοποιησες ετοιμα!
Φιλια!

koykoycook είπε...

μαρινα μου και να ηθελα να χρησιμοποιησω ετοιμα που να τα εβρισκα εδω στην σαμο????χα χα χα!! σπανια εδεσματα αυτα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!