Αυτή η συνταγή είναι της μητέρας μου !Την θυμάμαι να τα κάνει πάντα όταν ερχόταν φίλοι του πατέρα μου στο σπίτι και ήθελαν να πιουν κανένα ουζάκι η μπυρίτσα!! Είναι τυρένια, θριφτά στο στόμα και δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως!! Γίνονται στο πιτς φιτίλι και είναι παμπάλαια συνταγή!!
ΥΛΙΚΑ(15-17 κομματια)
1 μεγάλη κουταλιά (γεμάτη) βούτυρο
1 αυγό
1 φλυτζάνι τυρί(γραβιέρα η άλλο αλμυρό)
1φλυτζάνι αλεύρι περίπου
άσπρο πιπέρι-λίγο αλάτι
Μισολιώστε το βούτυρο και βάλτε το σε μπώλ.
Ρίξτε μέσα το αυγό.
Προσθέστε το τυρί.
Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Ανοίξτε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο. Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Διπλώστε τα στα δυο και πιέστε να κολλησουν.
Αφού τα φτιάξετε όλα, βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα.
Μόλις χρυσίσουν, βγάλτε τα!! Προσοχή καίγονται πολύ εύκολα.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
ΥΛΙΚΑ(15-17 κομματια)
1 μεγάλη κουταλιά (γεμάτη) βούτυρο
1 αυγό
1 φλυτζάνι τυρί(γραβιέρα η άλλο αλμυρό)
1φλυτζάνι αλεύρι περίπου
άσπρο πιπέρι-λίγο αλάτι
Μισολιώστε το βούτυρο και βάλτε το σε μπώλ.
Ρίξτε μέσα το αυγό.
Προσθέστε το τυρί.
Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Ανοίξτε λεπτό φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο. Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Διπλώστε τα στα δυο και πιέστε να κολλησουν.
Αφού τα φτιάξετε όλα, βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα.
Μόλις χρυσίσουν, βγάλτε τα!! Προσοχή καίγονται πολύ εύκολα.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
1 σχόλιο:
αααα!!!ευκολοοοοο!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!