Σήμερα παντρεύουμε το γλυκό με τις λιγότερες θερμίδες(ζελέ)με το γιαούρτι! Ένα δυναμικό ζευγάρι απόλαυσης και δροσιάς! Ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού που το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές όλες τις ώρες της ημέρας! Ειλικρινά δεν ξέραμε αν θα πετύχει η ένωση γιατί η συνταγή και οι αναλογίες είναι αποκλειστικά έργα και πειραματισμός του koykoycook.
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κεσέ φράουλες κομμένες στα δυο
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανιλέτα
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι Φραντζέσκος
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - ΥΛΙΚΑ
2 φάκελοι ζελέ φράουλας
1 ποτήρι νερό
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ κρέμα γάλακτος ARLA
1 κουταλάκι κρεμόριο
7-8 ολόκληρες φράουλες κομμένες στην μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνουμε στο νερό μας
το ζελέ σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τις φράουλες στα 2.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη,το νερό, την βανιλέτα,και το λικέρ.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το κρεμόριο .
Μόλις πήξει ρίχνουμε το γιαούρτι.
Και μετά το ζελέ(αν σας έχει πήξει πολύ περάστε το στο μούλτι και μετά ρίξτε το στο μείγμα του γιαουρτιού).Προσθέστε την μισή σάλτσα φράουλας και ανακατέψτε .
Λαδώστε με ηλιέλαιο μια φόρμα κουμπωτή.Κόψτε στην μέση τις φράουλες που κρατήσατε και βάλτε τις κάτω κάτω σε κύκλο.
Ρίξτε μέσα το μείγμα σιγά -σιγά και βάλτε το στο ψυγείο περίπου 5-6 ώρες.
Ξεκουμπώστε προσεκτικά να μην σας σπάσει και αναποδογυρίστε σε πιατέλα.
Βάλτε σάλτσα φράουλας από πάνω για διακόσμηση.
Απολαύστε το !!!
Μόνοι σας η με παρέα!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κεσέ φράουλες κομμένες στα δυο
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανιλέτα
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι Φραντζέσκος
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - ΥΛΙΚΑ
2 φάκελοι ζελέ φράουλας
1 ποτήρι νερό
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ κρέμα γάλακτος ARLA
1 κουταλάκι κρεμόριο
7-8 ολόκληρες φράουλες κομμένες στην μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνουμε στο νερό μας
το ζελέ σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τις φράουλες στα 2.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη,το νερό, την βανιλέτα,και το λικέρ.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το κρεμόριο .
Μόλις πήξει ρίχνουμε το γιαούρτι.
Και μετά το ζελέ(αν σας έχει πήξει πολύ περάστε το στο μούλτι και μετά ρίξτε το στο μείγμα του γιαουρτιού).Προσθέστε την μισή σάλτσα φράουλας και ανακατέψτε .
Λαδώστε με ηλιέλαιο μια φόρμα κουμπωτή.Κόψτε στην μέση τις φράουλες που κρατήσατε και βάλτε τις κάτω κάτω σε κύκλο.
Ρίξτε μέσα το μείγμα σιγά -σιγά και βάλτε το στο ψυγείο περίπου 5-6 ώρες.
Ξεκουμπώστε προσεκτικά να μην σας σπάσει και αναποδογυρίστε σε πιατέλα.
Βάλτε σάλτσα φράουλας από πάνω για διακόσμηση.
Απολαύστε το !!!
Μόνοι σας η με παρέα!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!