Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ !!

Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή μορφή.... Αυτά λένε οι εγκυκλοπαίδειες!!!

Μια παροιμία λέει: «όλα τα μανιτάρια τρώγονται, μερικά όμως, μόνο μια φορά» .Στη Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 2.200 είδη άγριων μανιταριών (περίπου 150 εδώδιμα), από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι ούτε δηλητηριώδη ούτε φαγώσιμα.
Αυτό το blog τα λατρεύει .. Γεμιστά, τηγανητά , σε ριζότο , σε ομελέτες , με κρέατα , ψητά , με σάλτσα, ολόκληρα , ψιλοκομμένα, σε κονσέρβα, φρέσκα... 
ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
2 πολύ ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο και αυτή πολύ ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και πολύ ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί(οχι ρετσίνα)
150-180 γρ περίπου φέτα λιωμένη με το πιρούνι(έβαλα κατσικίσιο τυρί αυτή την φορά)
κίτρινο αλμυρό τυρί τριμμένο για την επικάλυψη
πιπέρι άσπρο (αλάτι δεν έβαλα εξαιτίας του μπέικον και της φέτας)
καλαμποκέλαιο(για το ταψί και για το σοτάρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας. 
Αφαιρούμε τα ποδαράκια τους και
τα ψιλοκόβουμε .

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο , τα κρεμμύδια
και την κόκκινη πιπεριά.
Σωτάρουμε στο τηγάνι τα ποδαράκια παο τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και την ντομάτα. 

Ρίχνουμε το μπέικον να σωταριστεί και αυτό .
Σβήνουμε με το κρασί .


Προσθέτουμε την ντομάτα μας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας 
να πιει τα υγρά του .

Προσθέτουμε την λιωμένη φέτα.
Αρχίζουμε το γέμισμα των μανιταριών.






Τα βάζουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε
με το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Τα βάζουμε σε δυνατό φούρνο στους 200C (πάνω κάτω)για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.












ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης) 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πολύ απλή, δημιουργική και νόστιμη συνταγή...σίγουρα θα τη δοκιμάσω!

Ανώνυμος είπε...

thn ftiaxame me thn filh moy kai vgikan polu vostima emeis valame manitaria portobello

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!