Την ιδέα μου την έδωσε μια φίλη προχθές..
Η Αννα λοιπόν με ρώτησε τι να κάνει την δεύτερη δόση της ζύμης που είχε φτιάξει
(την πρώτη δόση την έκανε μια ωραιότατη τάρτα με κρέμα φράουλας).
Η ερώτηση της ήταν αν θα ανέβαζα κάτι με σοκολάτα.Άρχισα λοιπόν να ψάχνω.Μέχρι στο σάιτ της Μάρθα Στιούαρτ της Αμερικάνας. Αλλά τελικά μου ήρθε !
Η γέμιση θα ήταν με μους σοκολάτα και σκεπασμένη με σαντιγί.
Η ζύμη θα ήταν ανοιγμένη σε πολύ λεπτό φύλλο για να δίνει αίσθηση μπισκότου..
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Την ζύμη θα την βρείτε στην
ανάρτηση < Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα >.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι η χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι νεσκαφέ-μισό φλυτζανι ψιλοτριμενο φουντούκι στο μούλτι
5 αυγά-2 βανίλιες
400 γρ κρέμα γάλακτος για την γέμιση
2 φακελάκια μόρφατ σε σκόνη για την επικάλυψη-Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγώ, αντίθετα από την Αννα έφτιαξα ζύμη και την χώρισα σε 2 μέρη..(το άλλο θα γίνει τάρτα φρούτων). Ξεκινάμε..
Ανοίξτε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Μεταφέρετε την ζύμη με τον πλάστη στη ταρτιέρα.
Κόψτε τα περισσεύματα με μαχαίρι.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε την να κρυώσει καλά.
Βάλτε την σοκολάτα, με τον νεσκαφέ και μια κουταλιά λικέρ κουαντρώ( αυτό το λικέρ διάλεξα) να λιώσουν σε σιγανή φωτιά, σε μπαίν μαρί.. Εσείς βάλτε χυμό, βάλτε γκραν μαρνιέ ..
Οτι τραβάει η ψυχή σας και η γεύση σας .
Ξεχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάλτε τα σε ένα μπώλ.
Βγάλτε την λιωμένη σοκολάτα από το μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα να γίνει μια σφικτή σαντιγί.
Χτυπήστε τα κροκάδια με τις βανίλιες σε δυνατή ταχύτητα να ασπρίσουν.
Ρίξτε μέσα στα κροκάδια κουταλιά κουταλιά το μείγμα της σοκολάτας.
Προσθέστε τη μαρέγκα και την σαντιγί και το τριμμένο φουντούκι.
Προτού την βάλετε μέσα στην ψημένη σας τάρτα ανακατέψτε ξανά με μια σπάτουλα .
Ρίξτε την μους σοκολάτας στην τάρτα και τοποθετήστε την στο ψυγείο να σφίξει (περίπου μια ώρα και κάτι).
Χτυπήστε τα 2 φακελάκια σαντιγί μόρφατ με το μισό γάλα που λέει η συσκευασία
(γιατί θέλουμε μια σφικτή σαντιγί που θα στέκεται).
Καλύψτε την τάρτα σας .. Και από κει και πέρα όλα είναι στην δική σας φαντασία..
Τρίψτε σοκολάτα, ρίξτε σιρόπι σοκολάτας, βάλτε κερασάκια η ότι άλλο θέλετε κλπ.
Εγώ την<χιόνισα> με λίγο ινδοκάρυδο..
Βάλτε την ξανά στο ψυγείο για κανένα μισάωρο και είναι έτοιμη για φάγωμα..
Από την μους θα σας περισσέψουν περίπου 2 μπολάκια ..Μην ανησυχείτε.
Τρώγετε και σκέτη.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
Η Αννα λοιπόν με ρώτησε τι να κάνει την δεύτερη δόση της ζύμης που είχε φτιάξει
(την πρώτη δόση την έκανε μια ωραιότατη τάρτα με κρέμα φράουλας).
Η ερώτηση της ήταν αν θα ανέβαζα κάτι με σοκολάτα.Άρχισα λοιπόν να ψάχνω.Μέχρι στο σάιτ της Μάρθα Στιούαρτ της Αμερικάνας. Αλλά τελικά μου ήρθε !
Η γέμιση θα ήταν με μους σοκολάτα και σκεπασμένη με σαντιγί.
Η ζύμη θα ήταν ανοιγμένη σε πολύ λεπτό φύλλο για να δίνει αίσθηση μπισκότου..
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Την ζύμη θα την βρείτε στην
ανάρτηση < Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα >.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι η χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι νεσκαφέ-μισό φλυτζανι ψιλοτριμενο φουντούκι στο μούλτι
5 αυγά-2 βανίλιες
400 γρ κρέμα γάλακτος για την γέμιση
2 φακελάκια μόρφατ σε σκόνη για την επικάλυψη-Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγώ, αντίθετα από την Αννα έφτιαξα ζύμη και την χώρισα σε 2 μέρη..(το άλλο θα γίνει τάρτα φρούτων). Ξεκινάμε..
Ανοίξτε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Μεταφέρετε την ζύμη με τον πλάστη στη ταρτιέρα.
Κόψτε τα περισσεύματα με μαχαίρι.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε την να κρυώσει καλά.
Βάλτε την σοκολάτα, με τον νεσκαφέ και μια κουταλιά λικέρ κουαντρώ( αυτό το λικέρ διάλεξα) να λιώσουν σε σιγανή φωτιά, σε μπαίν μαρί.. Εσείς βάλτε χυμό, βάλτε γκραν μαρνιέ ..
Οτι τραβάει η ψυχή σας και η γεύση σας .
Ξεχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάλτε τα σε ένα μπώλ.
Βγάλτε την λιωμένη σοκολάτα από το μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα να γίνει μια σφικτή σαντιγί.
Χτυπήστε τα κροκάδια με τις βανίλιες σε δυνατή ταχύτητα να ασπρίσουν.
Ρίξτε μέσα στα κροκάδια κουταλιά κουταλιά το μείγμα της σοκολάτας.
Προσθέστε τη μαρέγκα και την σαντιγί και το τριμμένο φουντούκι.
Προτού την βάλετε μέσα στην ψημένη σας τάρτα ανακατέψτε ξανά με μια σπάτουλα .
Ρίξτε την μους σοκολάτας στην τάρτα και τοποθετήστε την στο ψυγείο να σφίξει (περίπου μια ώρα και κάτι).
Χτυπήστε τα 2 φακελάκια σαντιγί μόρφατ με το μισό γάλα που λέει η συσκευασία
(γιατί θέλουμε μια σφικτή σαντιγί που θα στέκεται).
Καλύψτε την τάρτα σας .. Και από κει και πέρα όλα είναι στην δική σας φαντασία..
Τρίψτε σοκολάτα, ρίξτε σιρόπι σοκολάτας, βάλτε κερασάκια η ότι άλλο θέλετε κλπ.
Εγώ την<χιόνισα> με λίγο ινδοκάρυδο..
Βάλτε την ξανά στο ψυγείο για κανένα μισάωρο και είναι έτοιμη για φάγωμα..
Από την μους θα σας περισσέψουν περίπου 2 μπολάκια ..Μην ανησυχείτε.
Τρώγετε και σκέτη.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!