Οι πίτσες οι έτοιμες δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσουν που είναι γεμάτες στα αλλαντικά,δεν μου αρέσει η ζύμη που είναι χοντρή και άψητη, αντί για λεπτή και τραγανή που αρέσει σε μένα. Γι' αυτό τις φτιάχνω μόνη μου. Για να είναι όπως τις θέλω εγώ και για να ελέγχω τι βάζω μέσα.Οπότε φτιάχνουμε πίτσα σήμερα;
Και όχι ακριβώς πίτσα κανονική αλλά μικρά πρόχειρα πιτσάκια για βραδιές ποδοσφαίρου με φίλους που έρχονται ξαφνικά στο σπίτι και θέλουν να φάνε κάτι μαζί με την μπύρα τους..
Για την Πίτσα την κανονική με μαγιά δείτε την ανάρτηση μου (1η Απριλίου 2012).
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
250 γρ κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ρίγανη
πιπέρι
αλάτι ( με προσοχή : εξαρτάται πόσο αλμυρό είναι το τυρί που θα βάλετε)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο περασμένες από πρέσα
Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε πιάτο και ανακατεύετε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3,1/2 και κάτι κούπες αλεύρι(κόκκινη φαρίνα)
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μισή κούπα ελαιόλαδο η ότι άλλο λάδι θέλετε εσείς
Βάλτε τις 3 κούπες αλεύρι σε ένα μπώλ.Το υπόλοιπο αφήστε το για να συμπληρώσετε σιγά σιγά κατά το ζύμωμα. Ρίξτε μέσα το αλάτι και την ζάχαρη.
Ρίξτε το λάδι και ψιχουλιάστε το με τα χέρια σας.
Αρχίστε να προσθέτετε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
Το ζυμάρι σας πρέπει νάναι μαλακό και να ξεκολλάει απο τα χέρια σας.
Αφήστε το στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200C.
Αλευρώστε τον πάγκο σας και πλάστε μικρά μπαλάκια.( περίπου 10 βγαίνουν)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κίτρινη και μια κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
2 φλυτζάνια τυρί της αρεσκείας σας
Ανοίξτε τα μπαλάκια με τον πλάστη
(αλευρώστε τον και αυτόν)
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά σας. Βάλτε τα πιτσάκια μέσα.
Βάλτε απο πάνω στην μέση της ζύμης μια κουταλιά σούπας σάλτσα και απλώστε την.
Βάλτε πάνω το τυρί σας.
Προσθέστε τα μανιτάρια σας.
Τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
Τις πιπεριές σας.
Ψήστε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν και πάτο (να χρυσίσουν από κάτω).
Συνοδέψτε με παγωμένη μπύρα.
Το τι γέμιση θα βάλετε επαφίεται στο δικό σας γούστο(αλλαντικά, αντζούγιες κτλ).
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!