Σήμερα θα μαγειρέψω ένα φαγάκι που είναι το αγαπημένο του μεγάλου μου γιου ..
Μαζί με ρύζι μπασμάτι αποτελεί το τέλειο πιάτο ..
Από τότε που άρχισα να το μαγειρεύω βέβαια μέχρι σήμερα το έχω αλλάξει αρκετά ..
Του έχω προσθέσει και υλικά κια περισσότερα μπαχαρικά γιατί τα παιδιά μου μεγάλωσαν
και ( δόξα σοι ο θεός ) αγαπάνε αρκετά τίς εξωτικές και καυτερές γεύσεις .
Και μέσω φίλων από το εξωτερικό έχω υλικά που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα .
ΥΛΙΚΑ (8 μεγάλες μερίδες)
3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
6-7 καμπούνια κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φετούλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμενη σε φετούλες
1 κονσέρβα ανανά κομμένη σε κομματάκια
1 φλιτζάνι μικρά κατεψυγμένα κρεμμυδάκια
τον χυμό του ανανά απο την κονσέρβα
2 βαζάκια έτοιμη σάλτσα γλυκόξινη(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπάρμπα Μπεν,
εκτός αν βρείτε την σκέτη που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ χωρίς λαχανικά μέσα)
2 κύβους κότας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σάμπαλ ( καυτερή) η μπόλικο άσπρο πιπέρι
καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Το σοτάρουμε .
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Και τον ανανά μας.
Προσθέτουμε τα καμπούνια και τα κρεμμύδια
Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις πολύχρωμες πιπεριές.
Προσθέτουμε και τα baby κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε την σάλτσα,και τούς κύβους.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και την σάλτσα σάμπαλ . Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Βράζουμε ρύζι μπασμάτι για να το συνοδέψουμε .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!