Σήμερα δεν έχω όρεξη για μαγείρεμα . Σκέφτομαι τις εκπλήξεις των χθεσινών εκλογών .
Χαμογελώ οταν σκέφτομαι την Σάμο κόκκινη(με την καλή έννοια). Προβληματίζομαι με τις 22 έδρες της Χρυσής Αυγής .Και πιστεύω ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές.
Κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση.
Οπότε <πάμε σαν άλλοτε> που λέει και το τραγούδι .
Όταν αγοράζετε σπαράγγια, διαλέγετε αυτά που καταλήγουν σε τρυφερά βλασταράκια και έχουν λαμπερό χρώμα.Για να τα διατηρήσετε, τα βάζετε σε ένα ποτήρι με 1-2 δάχτυλα νερό όπως και τα λουλούδια. Κρατείστε τα στο ψυγείο όχι περισσότερο από 2-3 ημέρες γιατί όσο μένουν κομμένα, χάνουν τη γλυκιά τους γεύση και αρχίζουν να πικρίζουν.
Για να τα προετοιμάσετε για μαγείρεμα, κόβετε 2-3 εκατοστά από την κάτω πλευρά (στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν). Αν έχουν ίνες, τα καθαρίζετε εξωτερικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες.Για να τα βράσετε, βάζετε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό μαζί με τον χυμό μισού λεμονιού και την λεμονόκουπα. Έτσι θα παραμείνουν λευκά .
ΦΡΕΣΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι σπαράγγια(10-12)
10-12 φέτες καθαρό ζαμπόν (ωμοπλάτη)
τριμμένη μοτσαρέλα ( περίπου 2 φλυτζάνια)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα σπαράγγια σας και κόψτε και τις κάτω άκρες αν είναι σκληρές.
Βράστε τα σπαράγγια με το χυμό λεμονιού και την λεμονόκουπα.
Τυλίξτε το ζαμπόν μια μια φέτα γύρω από τα σπαράγγια.
Βάλτε τα σε ταψάκι που έχετε βουτυρώσει καλά.
Πασπαλίστε με την μοτσαρέλα.
Ρίξτε παντού με μια κουταλίτσα την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε μικρά κομματάκια βουτύρου στην επιφάνεια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο προτού
τα βγάλετε απο το ταψάκι .
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Χαμογελώ οταν σκέφτομαι την Σάμο κόκκινη(με την καλή έννοια). Προβληματίζομαι με τις 22 έδρες της Χρυσής Αυγής .Και πιστεύω ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές.
Κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση.
Οπότε <πάμε σαν άλλοτε> που λέει και το τραγούδι .
Όταν αγοράζετε σπαράγγια, διαλέγετε αυτά που καταλήγουν σε τρυφερά βλασταράκια και έχουν λαμπερό χρώμα.Για να τα διατηρήσετε, τα βάζετε σε ένα ποτήρι με 1-2 δάχτυλα νερό όπως και τα λουλούδια. Κρατείστε τα στο ψυγείο όχι περισσότερο από 2-3 ημέρες γιατί όσο μένουν κομμένα, χάνουν τη γλυκιά τους γεύση και αρχίζουν να πικρίζουν.
Για να τα προετοιμάσετε για μαγείρεμα, κόβετε 2-3 εκατοστά από την κάτω πλευρά (στο σημείο που αρχίζουν να σκληραίνουν). Αν έχουν ίνες, τα καθαρίζετε εξωτερικά με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες.Για να τα βράσετε, βάζετε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό μαζί με τον χυμό μισού λεμονιού και την λεμονόκουπα. Έτσι θα παραμείνουν λευκά .
ΦΡΕΣΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι σπαράγγια(10-12)
10-12 φέτες καθαρό ζαμπόν (ωμοπλάτη)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα σπαράγγια σας και κόψτε και τις κάτω άκρες αν είναι σκληρές.
Βράστε τα σπαράγγια με το χυμό λεμονιού και την λεμονόκουπα.
Τυλίξτε το ζαμπόν μια μια φέτα γύρω από τα σπαράγγια.
Πασπαλίστε με την μοτσαρέλα.
Ρίξτε παντού με μια κουταλίτσα την κρέμα γάλακτος.
Προσθέστε μικρά κομματάκια βουτύρου στην επιφάνεια.
Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο προτού
τα βγάλετε απο το ταψάκι .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!