Με αυτή την τάρτα τελειώνουμε το αφιέρωμα μας στις γλυκές τάρτες ..Eχω ήδη πει ότι σειρά έχουν μικρά και εύκολα ορεκτικά για μπυρίτσα , μπαλκόνια, ηλιοβασιλέματα και καλή παρέα!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
(ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ)
250 γρ βούτυρο( σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
125 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό κιλό κόκκινη φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.
Προσθέτετε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Εγώ την μοιράζω σε 2 μέρη .. Το ένα μέρος μένει για την τάρτα και το άλλο πάει στο ψυγείο τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη .. Διατηρείται για 3-4 μέρες ..
Ανοίξτε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Μεταφέρτε την με τον πλάστη στη ταρτιέρα.
Κόψτε τα περισσεύματα με μαχαίρι.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε την να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ & ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας γιώτης
1 φλυτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα γάλακτος η όποια άλλη σας αρέσει
το σιρόπι απο μια μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1-2 ακτινίδια
ένα κεσεδάκι περίπου πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες
2 βανίλιες
Μισό φλυτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
3 κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την κρέμες ζαχαροπλαστικής με την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και
το σιρόπι απο την κομπόστα ροδάκινο.
Η κρέμα πρέπει νάναι σφικτή και να στέκεται.
Βάλτε την στην ταρτα και ισιώστε την με μια σπάτουλα.
Καθαρίστε τις φράουλες και τα ακτινίδια.
Αρχίστε να στολίζετε την τάρτα σας απο το κέντρο προς τα έξω. Μπορείτε να την στολίσετε με όποιον τρόπο εσείς θέλετε.
Βράστε την μαρμελάδα με τις 2 κουταλιές νερό για 5 λεπτά.
Σουρώστε την.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Με ένα πινέλο περνάτε όλη την επιφάνεια της τάρτας σας.Θα της δώσει γυαλάδα και θα βοηθήσει να συντηρηθεί η σωστή εμφάνιση των φρούτων σας.
Καλή σας όρεξη !!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
(ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ)
250 γρ βούτυρο( σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
125 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό κιλό κόκκινη φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.
Προσθέτετε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Εγώ την μοιράζω σε 2 μέρη .. Το ένα μέρος μένει για την τάρτα και το άλλο πάει στο ψυγείο τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη .. Διατηρείται για 3-4 μέρες ..
Ανοίξτε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Μεταφέρτε την με τον πλάστη στη ταρτιέρα.
Κόψτε τα περισσεύματα με μαχαίρι.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε την να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ & ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας γιώτης
1 φλυτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα γάλακτος η όποια άλλη σας αρέσει
το σιρόπι απο μια μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1-2 ακτινίδια
ένα κεσεδάκι περίπου πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες
2 βανίλιες
Μισό φλυτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
3 κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την κρέμες ζαχαροπλαστικής με την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και
το σιρόπι απο την κομπόστα ροδάκινο.
Η κρέμα πρέπει νάναι σφικτή και να στέκεται.
Βάλτε την στην ταρτα και ισιώστε την με μια σπάτουλα.
Καθαρίστε τις φράουλες και τα ακτινίδια.
Αρχίστε να στολίζετε την τάρτα σας απο το κέντρο προς τα έξω. Μπορείτε να την στολίσετε με όποιον τρόπο εσείς θέλετε.
Βράστε την μαρμελάδα με τις 2 κουταλιές νερό για 5 λεπτά.
Σουρώστε την.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Με ένα πινέλο περνάτε όλη την επιφάνεια της τάρτας σας.Θα της δώσει γυαλάδα και θα βοηθήσει να συντηρηθεί η σωστή εμφάνιση των φρούτων σας.
Καλή σας όρεξη !!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ( ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!