Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε για την Μαρία την Πασχάλη για τα γενέθλια της κόρης της...
Το μόνο που λείπει από την φωτογράφηση είναι μεγάλα στρογγυλά κόκκινα γλειφιτζούρια
που θα συμπληρώσουν το ντεκόρ.. Χρόνια πολλά!!
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα κεράσι
μισό σφηνάκι λικέρ κεράσι
2 συσκευασίες γκαρνί γιωτης οικογενειακή συσκευασία των 2 φακέλων το καθένα
4 φλυτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος ARLA
μισό κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 συσκευασία καρδούλες ζελέ
1 συσκευασία κερασάκια κόκκινα διακόσμησης
2 συσκευασίες ζαχαρωτά βατόμουρα haribo
1 συσκευασία κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες.
1 συσκευασία παντεσπάνι σοκολάτα(3 φέτες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαρμελάδα με το λικέρ και τα βάζουμε στη φωτιά.
Η μαρμελάδα γίνεται ρευστή.Την περνάμε
από τρυπητό.
Ποτίζουμε την πρώτη φέτα από το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και το κρεμοριο να γίνει μια σφικτή κρέμα.
Ψιλοκόβουμε τα κερασάκια.
Στρώνουμε το πρώτο στρώμα κρέμας.
Ρίχνουμε τα μισά κερασάκια. Συνεχίζουμε με παντεσπάνι-σιρόπι-κρέμα-κερασάκια και παντεσπάνι στο τέλος.
Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
Ισιώνουμε το γύρω γύρω με σπάτουλα και βαζουμε τίς καρδούλες.
Προσθέτουμε τα ζαχαρωτά βατόμουρα. Πασπαλίζουμε με δάκρυα σοκολάτας.
Tις καρδούλες,τα βατόμουρα και τα δάκρυα σοκολάτας θα τα βρείτε στο σουπερμάρκετ στην ένωση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
Το μόνο που λείπει από την φωτογράφηση είναι μεγάλα στρογγυλά κόκκινα γλειφιτζούρια
που θα συμπληρώσουν το ντεκόρ.. Χρόνια πολλά!!
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα κεράσι
μισό σφηνάκι λικέρ κεράσι
2 συσκευασίες γκαρνί γιωτης οικογενειακή συσκευασία των 2 φακέλων το καθένα
4 φλυτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος ARLA
μισό κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 συσκευασία καρδούλες ζελέ
1 συσκευασία κερασάκια κόκκινα διακόσμησης
2 συσκευασίες ζαχαρωτά βατόμουρα haribo
1 συσκευασία κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες.
1 συσκευασία παντεσπάνι σοκολάτα(3 φέτες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαρμελάδα με το λικέρ και τα βάζουμε στη φωτιά.
Η μαρμελάδα γίνεται ρευστή.Την περνάμε
από τρυπητό.
Ποτίζουμε την πρώτη φέτα από το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και το κρεμοριο να γίνει μια σφικτή κρέμα.
Ψιλοκόβουμε τα κερασάκια.
Στρώνουμε το πρώτο στρώμα κρέμας.
Ρίχνουμε τα μισά κερασάκια. Συνεχίζουμε με παντεσπάνι-σιρόπι-κρέμα-κερασάκια και παντεσπάνι στο τέλος.
Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
Ισιώνουμε το γύρω γύρω με σπάτουλα και βαζουμε τίς καρδούλες.
Προσθέτουμε τα ζαχαρωτά βατόμουρα. Πασπαλίζουμε με δάκρυα σοκολάτας.
Tις καρδούλες,τα βατόμουρα και τα δάκρυα σοκολάτας θα τα βρείτε στο σουπερμάρκετ στην ένωση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!