Δεν την είχα προγραμματίσει !! Απλά έτυχε! Πέρασα έξω από ένα μανάβικο και είδα τα κερασάκια κόκκινα-κόκκινα να με προσκαλούν να τα αγοράσω!!
Θυμήθηκα ότι είχα και φρέσκο παγωτό βανίλια στο σπίτι και μου καρφώθηκε η ιδέα!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
150 γρ ζάχαρη
μισό φλυτζάνι βούτυρο μαλακό
100 ml γάλα
2 βανιλέτες
450 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με μια φουρκέτα.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και τις βανιλέτες.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι...
...και το γάλα....
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος στρογγυλό με διάμετρο 22-25 εκατοστά.
Βάζουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω τα κεράσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά περίπου στους 200 C.
Η ζύμη καθώς ψήνεται ανεβαίνει και κλείνει μέσα της τα κεράσια.
Γιαυτό όταν το βγάλετε αναποδογυρίστε το για να έρθουν τα κεράσια από πάνω..
Σερβίρετε σκέτη με ζάχαρη άχνη η με παγωτό βανίλια...
.. και βύσσινο γλυκό,της μαμάς μου!
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια (βάρος μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών)
1 κιλό ζάχαρη
1 βανιλέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο αν έχετε.
Καθαρίζουμε τα κεράσια πάνω από ένα μπώλ και τα υγρά που θα βγουν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανιλέτα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε σε βάζα,τα αφήνουμε ανοιχτά να κρυώσει καλά η μαρμελαδα μας και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Θυμήθηκα ότι είχα και φρέσκο παγωτό βανίλια στο σπίτι και μου καρφώθηκε η ιδέα!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
150 γρ ζάχαρη
μισό φλυτζάνι βούτυρο μαλακό
100 ml γάλα
2 βανιλέτες
450 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με μια φουρκέτα.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και τις βανιλέτες.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι...
...και το γάλα....
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος στρογγυλό με διάμετρο 22-25 εκατοστά.
Βάζουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω τα κεράσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά περίπου στους 200 C.
Η ζύμη καθώς ψήνεται ανεβαίνει και κλείνει μέσα της τα κεράσια.
Γιαυτό όταν το βγάλετε αναποδογυρίστε το για να έρθουν τα κεράσια από πάνω..
Σερβίρετε σκέτη με ζάχαρη άχνη η με παγωτό βανίλια...
.. και βύσσινο γλυκό,της μαμάς μου!
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια (βάρος μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών)
1 κιλό ζάχαρη
1 βανιλέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο αν έχετε.
Καθαρίζουμε τα κεράσια πάνω από ένα μπώλ και τα υγρά που θα βγουν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανιλέτα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε σε βάζα,τα αφήνουμε ανοιχτά να κρυώσει καλά η μαρμελαδα μας και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!