Λατρεύω τις τάρτες!! Ειδικά αυτές που περιέχουν φρέσκα λαχανικά και δη καλοκαιρινά!! Εύκολες, γρήγορες και προπαντός νόστιμες!
Το μυστικό είναι πάντα στην βάση!! Ούτε πολύ σκληρή!Ούτε πολύ θριφτή!Και προπαντός να δουλεύετε εύκολα!! Προσωπικά έχω βρει μια συνταγή μέσα από το βιβλίο της σχολής μαγειρικής Le Monde.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 αυγά
Λίγη κρέμα Γάλακτος
1,1/2 φλυτζανι τριμένο τυρί πεκορίνο
άσπρο πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ
300 γρ βούτυρο μαλακό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
80 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το εξάρτημα που ζυμώνει(εκτός από τα αυγά).
Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική
(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).
Την χωρίζουμε στα δυο.Το ένα μπαλάκι για την τάρτα και το άλλο στην κατάψυξη
για μελλοντική χρήση.
Βουτυρώνουμε ταψί η σκεύος για τάρτα.
Ανοίγουμε φύλλο.Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Την στρώνουμε και την τρυπάμε .. Την βάζω λίγο σε προθερμασμένο φούρνο(15 λεπτά).
Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Τα τηγανίζουμε.
Τα βάζουμε σε χαρτί να αφήσουν τα λάδια τους.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε τα κολοκυθάκια στην τάρτα .
Προσθέτουμε το τυρί .
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 200 C.
Καλή όρεξη!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Το μυστικό είναι πάντα στην βάση!! Ούτε πολύ σκληρή!Ούτε πολύ θριφτή!Και προπαντός να δουλεύετε εύκολα!! Προσωπικά έχω βρει μια συνταγή μέσα από το βιβλίο της σχολής μαγειρικής Le Monde.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 αυγά
Λίγη κρέμα Γάλακτος
1,1/2 φλυτζανι τριμένο τυρί πεκορίνο
άσπρο πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ
300 γρ βούτυρο μαλακό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
80 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το εξάρτημα που ζυμώνει(εκτός από τα αυγά).
Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική
(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).
Την χωρίζουμε στα δυο.Το ένα μπαλάκι για την τάρτα και το άλλο στην κατάψυξη
για μελλοντική χρήση.
Βουτυρώνουμε ταψί η σκεύος για τάρτα.
Ανοίγουμε φύλλο.Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Την στρώνουμε και την τρυπάμε .. Την βάζω λίγο σε προθερμασμένο φούρνο(15 λεπτά).
Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Τα τηγανίζουμε.
Τα βάζουμε σε χαρτί να αφήσουν τα λάδια τους.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε τα κολοκυθάκια στην τάρτα .
Προσθέτουμε το τυρί .
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 200 C.
Καλή όρεξη!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
2 σχόλια:
Φαινεται υπέροχη!
και ειναι!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!