Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι οι μελιτζάνες Ιμάμ μπαιλντί!!Πάντα έψαχνα έναν τρόπο για να αλλάξω αυτή την παραδοσιακή συνταγή,να την αλλάξω,να την αποδομήσω!Και νομίζω ότι την βρήκα!! Είναι πιο εύκολη και εξίσου νόστιμη.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5-6 μέτριες μελιτζάνες
5 κρεμμύδια σε ροδέλες
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι-κανέλα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν καλά.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να αφήσουν τα λάδια τους..
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ζάχαρη.
Σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια,το πιπέρι και την κανέλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και την σάλτσα μας από πάνω.Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής : Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5-6 μέτριες μελιτζάνες
5 κρεμμύδια σε ροδέλες
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι-κανέλα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν καλά.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να αφήσουν τα λάδια τους..
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ζάχαρη.
Σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια,το πιπέρι και την κανέλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και την σάλτσα μας από πάνω.Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής : Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!