Καημό το είχα να φτιάξω φρέσκια πάστα στο σπίτι !! Όχι με τα χέρια !! Γιατί με τα χέρια φτιάχνω νιόκι πατάτας .. αλλά με μηχανή!! Επιτέλους πριν κάποιες μέρες απέκτησα μια και αυτή η ανάρτηση προήλθε από την πρώτη δοκιμή!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου τα 2/3 αλεύρι Αλλατίνη (1Κgr) για όλες τις χρήσεις
2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
200 γρ νερό
αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.
Αρχίζουμε το ζύμωμα.
Πρέπει να κάνουμε μια ζύμη σφικτή.
Την κόβουμε σε 5 μπάλες.
Περνάμε την μπάλα πρώτα μια φορά για να ανοίξει και ξανά μετά για να λεπτύνει..
Ρυθμίσουμε εμείς πόσο λεπτά θέλουμε τα ζυμαρικά μας.
Ανοίγουμε όλες τις μπάλες σε φύλλο και τίς βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
Περνάμε τα φύλλα ζύμης από το εξάρτημα που κόβει τα φετουτσίνι.
Εγώ τα έκοψα με μαχαίρι στην μέση για να μην είναι πολύ μακρυά.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό, αλάτι και λίγο ηλιέλαιο να κοχλάσει και ρίχνετε τα μακαρόνια σας.
Ανακατεύετε συνεχώς με πηρούνα για να μην σας κολλήσουν.Βράστε για 10 με 12 λεπτά περίπου.
Στραγγίστε τα σε σουρωτήρι.
Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε συνταγές για σάλτσες (μπολονέζ,ναπολιταίν και ροκφόρ).
Σερβίρετε με σάλτσα μπολονέζ και άφθονο τυρί.
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου τα 2/3 αλεύρι Αλλατίνη (1Κgr) για όλες τις χρήσεις
2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
200 γρ νερό
αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.
Αρχίζουμε το ζύμωμα.
Πρέπει να κάνουμε μια ζύμη σφικτή.
Την κόβουμε σε 5 μπάλες.
Περνάμε την μπάλα πρώτα μια φορά για να ανοίξει και ξανά μετά για να λεπτύνει..
Ρυθμίσουμε εμείς πόσο λεπτά θέλουμε τα ζυμαρικά μας.
Ανοίγουμε όλες τις μπάλες σε φύλλο και τίς βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
Περνάμε τα φύλλα ζύμης από το εξάρτημα που κόβει τα φετουτσίνι.
Εγώ τα έκοψα με μαχαίρι στην μέση για να μην είναι πολύ μακρυά.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό, αλάτι και λίγο ηλιέλαιο να κοχλάσει και ρίχνετε τα μακαρόνια σας.
Ανακατεύετε συνεχώς με πηρούνα για να μην σας κολλήσουν.Βράστε για 10 με 12 λεπτά περίπου.
Στραγγίστε τα σε σουρωτήρι.
Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε συνταγές για σάλτσες (μπολονέζ,ναπολιταίν και ροκφόρ).
Σερβίρετε με σάλτσα μπολονέζ και άφθονο τυρί.
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
2 σχόλια:
πολυ καλη και αναλυτικη περιγραφη!!!!!!!!
ευχαριστω πολυ!!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!