Μαζεύονται φίλοι στο σπίτι !! Καλοκαίριασε! Κάθεσαι στην βεράντα, πίνεις μπύρα η κρασάκι..
Το ένα φέρνει το άλλο( αν είναι και παγωμένο) ... και .. κανένα μεζεδάκι παίζει ??
Κλασική ερώτηση !!
Πάντα μου άρεσε το χοιρινό. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θέλεις,να παίξεις μαζί του !! Γευστικά εννοώ!! Και γω αυτό έκανα με αυτή την συνταγή !!Την έφτιαξα αλλιώς !!
Ρίσκαρα με το βαλσάμικο αλλά μου βγήκε τέλειο!!
Ξεκινάμε??
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ χοιρινό για τηγανιά
Βούτυρο
3 λουκάνικα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
πιπέρι-ρίγανη
1 φλυτζανι καλό ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
πράσινη σαλάτα( σγουρό μαρούλι,ρόκα, βαλεριανέλλα)
Κόβουμε σε κύβους το χοιρινό.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το χοιρινό να σωταριστεί σε τηγάνι με το βούτυρο ,το πιπέρι και την ρίγανη.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα όταν το κρέας έχει σχεδόν σωταριστεί.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε..
Προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
Η τηγανιά έχει καραμελώσει και είναι έτοιμη.
Σερβίρεται μαζί με πράσινη σαλάτα με σος βαλσάμικο!!
Και λίγη ιστορία...Οι αρχαίοι Ελληνες ήταν οι πρώτοι που κατέγραψαν τρόπους παρασκευής φαγητών, από τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τα κείμενα που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι μας δημιούργησαν το πρώτο γαστρονομικό αρχείο του κόσμου. Και, μάλιστα, είχαν ακόμα και γλυκόξινες γεύσεις, τις οποίες αγνοούσαμε μέχρι που μας ήρθαν από την ...Κίνα! Όπως τον ΚΡΕΩΚΑΚΚΑΒΟ :Πανσέτα χοιρινού με γλυκόξινη σάλτσα από μέλι, θυμάρι, ξύδι...
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Το ένα φέρνει το άλλο( αν είναι και παγωμένο) ... και .. κανένα μεζεδάκι παίζει ??
Κλασική ερώτηση !!
Πάντα μου άρεσε το χοιρινό. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θέλεις,να παίξεις μαζί του !! Γευστικά εννοώ!! Και γω αυτό έκανα με αυτή την συνταγή !!Την έφτιαξα αλλιώς !!
Ρίσκαρα με το βαλσάμικο αλλά μου βγήκε τέλειο!!
Ξεκινάμε??
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ χοιρινό για τηγανιά
Βούτυρο
3 λουκάνικα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
πιπέρι-ρίγανη
1 φλυτζανι καλό ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
πράσινη σαλάτα( σγουρό μαρούλι,ρόκα, βαλεριανέλλα)
Κόβουμε σε κύβους το χοιρινό.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το χοιρινό να σωταριστεί σε τηγάνι με το βούτυρο ,το πιπέρι και την ρίγανη.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα όταν το κρέας έχει σχεδόν σωταριστεί.

Σβήνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε..
Προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
Η τηγανιά έχει καραμελώσει και είναι έτοιμη.
Σερβίρεται μαζί με πράσινη σαλάτα με σος βαλσάμικο!!
Και λίγη ιστορία...Οι αρχαίοι Ελληνες ήταν οι πρώτοι που κατέγραψαν τρόπους παρασκευής φαγητών, από τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τα κείμενα που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι μας δημιούργησαν το πρώτο γαστρονομικό αρχείο του κόσμου. Και, μάλιστα, είχαν ακόμα και γλυκόξινες γεύσεις, τις οποίες αγνοούσαμε μέχρι που μας ήρθαν από την ...Κίνα! Όπως τον ΚΡΕΩΚΑΚΚΑΒΟ :Πανσέτα χοιρινού με γλυκόξινη σάλτσα από μέλι, θυμάρι, ξύδι...
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
3 σχόλια:
Υπέροχο το μεζεδάκι σου και με μια κρύα μπυρίτσα στη βεράντα!!! Καλώς σε βρήκα και από εδώ.
Ελένη Κ.
η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και απίθανη!!
Φαινεται τελειο θα το φτιαξω!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!