Πάπια (Επιστ. ονομ.: Νήσσα, Anas), είναι η κοινή ονομασία που έχουν πτηνά της οικογένειας των Νησσιδών (Anatidae), που ανήκουν στην τάξη των Χηνόμορφων.
Πορτοκαλιά (επιστ. Κιτρέα η σινική, Citrus × sinensis) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών.
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 πάπια γύρω στα 2 κιλά
βούτυρο και ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζανι τσαγιού κονιάκ
χυμό από 4 πορτοκάλια
2 πορτοκάλια καθαρισμένα (και τα άσπρα) και κομμένα σε κύβους
αλάτι-πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
μια κατσαρόλα ανοικτή που μπορεί να μπει και στον φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την πάπια μας σε κομμάτια.
Σωτάρουμε στο λάδι και στο βούτυρο την πάπια να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να αρχίζει να παίρνει χρώμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ. Κόβουμε σε κομματάκια τα πορτοκάλια μας.
Προσθέτουμε τον χυμό, αλάτι,-πιπέρι και τον κύβο.
Ρίχνουμε τα κομματάκια των πορτοκαλιών μέσα στην πάπια μας και συμπληρώνουμε με νεράκι να την σκεπάζει.
Την σκεπάζουμε με το καπάκι και μπαίνει
σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο για περίπου 2 ώρες.Μετά το δίωρο την ξεσκεπάζουμε και την βάζουμε να πάρει χρώμα και να πιει και άλλο τα υγρά της
για μισή ώρα περίπου.Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο η σάλτσα της πρέπει να έχει μελώσει και το φαγάκι μας να δείχνει κάπως έτσι ..
Και επειδή τίποτα δεν πετιέται σε αυτό το σπίτι .. Όσο περίμενα να γίνει η πάπια μου,σωτάρισα τα συκωτάκια της και έκανα μια ομελέτα(με 3 αυγά) για την όρεξη !!!
Και την τίμησα δεόντως!!
Συνοδέψτε την με άσπρο ρύζι.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Πορτοκαλιά (επιστ. Κιτρέα η σινική, Citrus × sinensis) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Εσπεριδοειδών.
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 πάπια γύρω στα 2 κιλά
βούτυρο και ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζανι τσαγιού κονιάκ
χυμό από 4 πορτοκάλια
2 πορτοκάλια καθαρισμένα (και τα άσπρα) και κομμένα σε κύβους
αλάτι-πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
μια κατσαρόλα ανοικτή που μπορεί να μπει και στον φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την πάπια μας σε κομμάτια.
Σωτάρουμε στο λάδι και στο βούτυρο την πάπια να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να αρχίζει να παίρνει χρώμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ. Κόβουμε σε κομματάκια τα πορτοκάλια μας.
Προσθέτουμε τον χυμό, αλάτι,-πιπέρι και τον κύβο.
Ρίχνουμε τα κομματάκια των πορτοκαλιών μέσα στην πάπια μας και συμπληρώνουμε με νεράκι να την σκεπάζει.
Την σκεπάζουμε με το καπάκι και μπαίνει
σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο για περίπου 2 ώρες.Μετά το δίωρο την ξεσκεπάζουμε και την βάζουμε να πάρει χρώμα και να πιει και άλλο τα υγρά της
για μισή ώρα περίπου.Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο η σάλτσα της πρέπει να έχει μελώσει και το φαγάκι μας να δείχνει κάπως έτσι ..
Και επειδή τίποτα δεν πετιέται σε αυτό το σπίτι .. Όσο περίμενα να γίνει η πάπια μου,σωτάρισα τα συκωτάκια της και έκανα μια ομελέτα(με 3 αυγά) για την όρεξη !!!
Και την τίμησα δεόντως!!
Συνοδέψτε την με άσπρο ρύζι.
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
1 σχόλιο:
A stationary blender gives you a number of soups, puree', sauces, and in many cases make some baby food and batter, up to chopping ice for mixed drinks. There are also two containers, a tall one along with a narrow one, which is to become used for mixing vegetables or fruit ad different liquids. Of course, as with all Kenwood products nowadays, you can always get your basic year-long warranty.
Feel free to surf to my homepage; hand blender ()
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!