Αυτή την μπουγάτσα μου την έμαθε μια παλιά νοικοκυρά απο την Ικαρία ...
Είναι από τα πρώτα γλυκά που έμαθα να κάνω ..
Το αποτέλεσμα αν την φτιάξετε θα σας εκπλήξει ευχάριστα ..
Ειναι γρήγορη,πανεύκολη και η κρέμα της ειναι αντάξια θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας ..
Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ με τις φίλες σας και ιδανικό γλυκό για τα παιδιά ..
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο κρούστας Κανάκη (κίτρινη συσκ)
1 βιτάμ η άλλο βούτυρο 220 γρ περίπου
1 ζαχαρούχο γάλα βλάχας
4 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200C.
Τσαλακώστε ένα -ένα τα φύλλα
της κρούστας,και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο .
Όταν τελειώσετε το ταψί σας θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι ...
Λιώστε το βούτυρο και με ένα κουτάλι
περιχύστε τα τσαλακωμένα φύλλα σας.
Βάλτε το ταψί σας στον φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κρούστα (πάνω-κάτω).
Στο μεταξύ αδειάστε το γάλα σε μια κατσαρόλα και στο άδειο κουτί γεμίστε 2,1/2 φορές νερό για να το αραιώσετε. Είναι καλύτερα να το ζεστάνετε λίγο για να διαλυθεί καλά. Προσθέστε τις βανίλιες.
Ξαναβάλτε το στο φούρνο το πολύ για 10 λεπτά , μέχρι να μην βλέπετε πια υγρό γάλα .
Αφήστε την να κρυώσει λίγο και πασπαλίστε την, με ζάχαρη άχνη και την κανέλα .
Στοιχηματίζω ότι θα εξαφανιστεί από το ταψί μέσα στο επόμενο 24ωρο..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .....
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Είναι από τα πρώτα γλυκά που έμαθα να κάνω ..
Το αποτέλεσμα αν την φτιάξετε θα σας εκπλήξει ευχάριστα ..
Ειναι γρήγορη,πανεύκολη και η κρέμα της ειναι αντάξια θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας ..
Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ με τις φίλες σας και ιδανικό γλυκό για τα παιδιά ..
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο κρούστας Κανάκη (κίτρινη συσκ)
1 βιτάμ η άλλο βούτυρο 220 γρ περίπου
1 ζαχαρούχο γάλα βλάχας
4 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200C.
Τσαλακώστε ένα -ένα τα φύλλα
της κρούστας,και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο .
Όταν τελειώσετε το ταψί σας θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι ...
Λιώστε το βούτυρο και με ένα κουτάλι
περιχύστε τα τσαλακωμένα φύλλα σας.
Βάλτε το ταψί σας στον φούρνο να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κρούστα (πάνω-κάτω).
Στο μεταξύ αδειάστε το γάλα σε μια κατσαρόλα και στο άδειο κουτί γεμίστε 2,1/2 φορές νερό για να το αραιώσετε. Είναι καλύτερα να το ζεστάνετε λίγο για να διαλυθεί καλά. Προσθέστε τις βανίλιες.
Ξαναβάλτε το στο φούρνο το πολύ για 10 λεπτά , μέχρι να μην βλέπετε πια υγρό γάλα .
Αφήστε την να κρυώσει λίγο και πασπαλίστε την, με ζάχαρη άχνη και την κανέλα .
Στοιχηματίζω ότι θα εξαφανιστεί από το ταψί μέσα στο επόμενο 24ωρο..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .....
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
2 σχόλια:
δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!
πολυ ευκολη και νοστιμη
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!