Σε 2-3 μέρες από τώρα θα αφήσω τα νηστίσιμα πίσω μου και θα αρχίσω να σας δίνω κάποιες συνταγές για το Πάσχα και κάποιες για να ανακυκλώσετε τα απομεινάρια από τα φαγητά που θα σας περισσέψουν..
Γιατί ακόμα και τώρα με την κρίση μαγειρεύουμε πολλά .. Και μετά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και τα πετάμε..
Οι γαρίδες ανήκουν στα μαλακόστρακα όπως οι αστακοί , οι καραβίδες και τα καβούρια ..
Αυτή η κατηγορία είναι και η πιο ακριβή.
Στην αγορά κυκλοφορούν κυρίως κατεψυγμένες γαρίδες εισαγωγής σε
διάφορα νούμερα- μεγέθη. Μπορείτε όμως να βρείτε και φρέσκιες γαρίδες ελληνικής παραγωγής. Φημισμένη είναι η γάμπαρη του Αμβρακικού και Αλεξανδρούπολης ,ενώ πεντανόστιμο είναι και το γαριδάκι Σύμης .
Οι γαρίδες χωρίζονται σε νούμερα ανάλογα με το μέγεθος τους .
Ξεκινώντας από τις γαρίδες Νο 0(γνωστές και ως γαρίδες του Ατλαντικού)
οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες , μικραίνουν σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το νούμερο.
Οι γαρίδες Νο 6 είναι οι πιο μικρές , ενώ η τιμή τους είναι αντίστοιχη του μεγέθους τους.
Από διατροφικής πλευράς τα 100γρ γαρίδας έχουν 100 θερμίδες,20γρ πρωτεΐνης
υψηλής βιολογικής αξίας,2γρ λίπους και 195 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνης .
Γιαυτό δεν πρέπει να τις καταναλώνουμε πολύ συχνά..
Πώς να αντισταθείς όμως, αφού ακόμα και σκέτες , βραστές με λαδάκι και λεμόνι
αποτελούν ξεχωριστή νοστιμιά????
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ , ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
12 μεγάλες γαρίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
μισό ποτήρι κρασιού ούζο γλυκανισάτο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
αλάτι και πιπέρι μαύρο
1 ,1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα κομμένη σε κυβάκια
(στην νηστίσιμη έκδοση του φαγητού η φέτα που θα πάρετε να είναι φυτική)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το κέλυφος απο τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά ανέπαφη .
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι η άλλο αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο
να κάψει. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες.
2. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια , μετά το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια , τον τοματοπελτέ και νερό μέχρι ίσα ίσα να σκεπάζονται
οι γαρίδες μας . Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι . Προσοχή, όχι πολύ γιατί και η φέτα
μετά θα προσθέσει αλμυρή γεύση στο φαγάκι μας .Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να
πιει το ζουμί του και να πήξει η σάλτσα μας ..
3. Ρίχνουμε τα κυβάκια της φέτας μέσα στις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα
το φαΐ μας, μέχρι να μελώσει η φέτα για 5 λεπτά.
4. Κατεβαζουμε από την φωτιά πασπαλίζουμε με τον μαιντανο μας και σερβίρουμε.
Μπορούμε να τις φάμε σκέτες με μπόλικο ψωμάκι ( προσωπικά , λατρεύω τις παπάρες)
Μπορούμε να βράσουμε σκέτα μακαρόνια η ρύζι και τις συνοδεύσουμε .
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
Γιατί ακόμα και τώρα με την κρίση μαγειρεύουμε πολλά .. Και μετά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και τα πετάμε..
Οι γαρίδες ανήκουν στα μαλακόστρακα όπως οι αστακοί , οι καραβίδες και τα καβούρια ..
Αυτή η κατηγορία είναι και η πιο ακριβή.
Στην αγορά κυκλοφορούν κυρίως κατεψυγμένες γαρίδες εισαγωγής σε
διάφορα νούμερα- μεγέθη. Μπορείτε όμως να βρείτε και φρέσκιες γαρίδες ελληνικής παραγωγής. Φημισμένη είναι η γάμπαρη του Αμβρακικού και Αλεξανδρούπολης ,ενώ πεντανόστιμο είναι και το γαριδάκι Σύμης .
Οι γαρίδες χωρίζονται σε νούμερα ανάλογα με το μέγεθος τους .
Ξεκινώντας από τις γαρίδες Νο 0(γνωστές και ως γαρίδες του Ατλαντικού)
οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες , μικραίνουν σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το νούμερο.
Οι γαρίδες Νο 6 είναι οι πιο μικρές , ενώ η τιμή τους είναι αντίστοιχη του μεγέθους τους.
Από διατροφικής πλευράς τα 100γρ γαρίδας έχουν 100 θερμίδες,20γρ πρωτεΐνης
υψηλής βιολογικής αξίας,2γρ λίπους και 195 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνης .
Γιαυτό δεν πρέπει να τις καταναλώνουμε πολύ συχνά..
Πώς να αντισταθείς όμως, αφού ακόμα και σκέτες , βραστές με λαδάκι και λεμόνι
αποτελούν ξεχωριστή νοστιμιά????
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ , ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
12 μεγάλες γαρίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
μισό ποτήρι κρασιού ούζο γλυκανισάτο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
αλάτι και πιπέρι μαύρο
1 ,1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα κομμένη σε κυβάκια
(στην νηστίσιμη έκδοση του φαγητού η φέτα που θα πάρετε να είναι φυτική)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το κέλυφος απο τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά ανέπαφη .
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι η άλλο αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο
να κάψει. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες.
2. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια , μετά το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια , τον τοματοπελτέ και νερό μέχρι ίσα ίσα να σκεπάζονται
οι γαρίδες μας . Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι . Προσοχή, όχι πολύ γιατί και η φέτα
μετά θα προσθέσει αλμυρή γεύση στο φαγάκι μας .Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να
πιει το ζουμί του και να πήξει η σάλτσα μας ..
3. Ρίχνουμε τα κυβάκια της φέτας μέσα στις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα
το φαΐ μας, μέχρι να μελώσει η φέτα για 5 λεπτά.
4. Κατεβαζουμε από την φωτιά πασπαλίζουμε με τον μαιντανο μας και σερβίρουμε.
Μπορούμε να τις φάμε σκέτες με μπόλικο ψωμάκι ( προσωπικά , λατρεύω τις παπάρες)
Μπορούμε να βράσουμε σκέτα μακαρόνια η ρύζι και τις συνοδεύσουμε .
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!