Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ

Ας φτιάξουμε και ενα κεκάκι μοσχομυριστό γεμάτο απο αρώματα μπαχαρικών και καρύδια.
Τι είπατε ?? Όχι δεν θα σας παρασύρω . Είναι νηστίσιμο . 
Αυτό το γλυκάκι το έφτιαχνε η μαμά μου την Μεγάλη Βδομάδα για να έχουμε και γω και ο πατέρας μου κάτι γλυκό να τρώμε χωρίς να χαλάμε την νηστεία που μας είχε επιβάλλει η μαμά μου . Ταιριάζει τέλεια με τσάι αλλά και με ελληνικό καφέ .
Η μυρωδιά δε όταν ψήνεται τον φούρνο ειναι απίστευτη.

ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
3 φλυτζάνια κόκκινη φαρίνα
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2/3 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι σταφίδα σουλτανίνα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Garifallo trimmeno
1.Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με την σόδα ,το γαρίφαλο και την κανέλα. 
2. Χτυπήστε 1 λεπτό στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. 
Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μείγμα μέσα στο μπώλ με το αλεύρι .
Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια κουτάλα  να γίνουν ένα.
3. Αλείψτε ενα ταψάκι  (διαμέτρου 30 εκ περίπου) με λάδι και μετά πασπαλίστε με αλεύρι. Τινάξτε να πέσει το έξτρα αλεύρι. 
Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 170 C
 για περίπου 1 ώρα.
4. Άμα ψηθεί αφήστε  να κρυώσει καλά και αν θελετε πασπαλίστε  με ζάχαρη άχνη.

Μπορείτε επίσης να καλύψετε την επιφάνεια  με γλάσσο πορτοκαλιού.
ΓΛΑΣΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό απο μισό πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη οσο σηκώσει 
Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί να ομογενοποιηθούν  και τα ρίχνετε
 πάνω στο κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό.

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!