ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
4 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι total
2 φλυτζάνια κόκκινη φαρίνα
4-5 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
ζάχαρη για τα μήλα
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ζύμη μας.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες ,το γιαούρτι και το αλεύρι.
3. Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .Το μείγμα μας πρέπει να είναι παχύρρευστο.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί(διαμέτρου 25cm και ύψους 6cm) το πασπαλίζουμε με
αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
Στρώνουμε το μείγμα μας μέσα και το ισιώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού .
5. Ψήνουμε 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα μήλα
6. Μόλις κρυώσει αν θέλουμε καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι ιδανικό για να το σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι η βανίλια και μπόλικη σαντιγί.
Μπορείτε κάθε φορά που θα σερβίρετε ένα κομμάτι να το ζεσταίνετε λίγο
στο φούρνο μικροκυμάτων προτού προσθέσετε το παγωτό.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ .....
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!