Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ !! ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ !!

Το λεμόνι είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου  μυρωδιές και γεύσεις.
Λεμονάδα, Τάρτα λεμόνι, γλυκό λεμόνι με φλούδες η γλυκό από άνθη λεμονιάς, και κατόπιν αυγολέμονο σούπα και χυμό λεμόνι πάνω σε καλοψημένες μπριζόλες γάλακτος
και λαδολέμονο πάνω σε ψητό ψάρι στα κάρβουνα και αγκινάρες αλά πολίτα με μπόλικο
λεμόνι και άνηθο.. Η λίστα είναι ατελείωτη!!
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί μια συνταγή που έχω να φτιάξω πολλά χρόνια .< Τούρτα λεμονιού >..
Η ιδιομορφία της είναι πως η πλούσια κρέμα λεμονιού δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη  γέμιση της τούρτας αλλά και για την επικάλυψη της... Απλά υπέροχη....!!!!!
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 βάσεις τούρτας βανίλια
1 βαζάκι γλυκό μανταρίνι
10 κουταλιές σούπας κόρν φλάουερ
4 κουταλιές βούτυρο
1,1/2 κούπες χυμό λεμόνι & μισή κούπα νερό
1 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κούπες κρέμα γάλακτος Arla
3 οικογενειακές συσκευασίες γκαρνί γιώτης
1 κουταλάκι κρεμόριο.

 Σε σιγανή φωτιά  λιώστε το βούτυρο.
Προσθέστε το κόρν φλάουερ.
 Ανακατέψτε και ρίξτε το ξύσμα.
Ρίξτε σταδιακά τον χυμό και το νερό.
Προσθέστε την ζάχαρη.
Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η κρέμα...
 .. και να σφίξει..Εχει έντονη ξινή λεμονάτη  γεύση.. Αφήστε την να κρυώσει.
Χτυπήστε στο μίξερ το γκαρνί(3 οικ συσκ)..
 ..με τα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος και το κρεμόριο.
Προσθέστε στο μίξερ χτυπώντας δυνατά την κρέμα λεμονιού κουταλιά-κουταλιά...
Η κρέμα λεμονιού είναι έτοιμη..
 Αρχίστε το στρώσιμο..

 Επικαλύψτε την τούρτα με την κρέμα λεμονιού...
Θα χρειαστείτε λίγη λευκή σαντιγί για να φτιάξετε τις ροζέτες .
Κόψτε το γλυκό μανταρίνι σε φέτες και διακοσμήστε ..
 Η στολίστε την όπως εσείς θέλετε..


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)


4 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

την λατρεψα αμεσως!

Unknown είπε...

Λατρεύω και εγώ το λεμόνι,ιδιαίτερα στα γλυκά.Μ΄αρέσουν οι αντίθετες γεύσεις που συγκρούονται,η γλυκόξινη επίγευση που αφήνει κάθε μπουκιά.Τα γλυκά με λεμόνι είναι συνήθως ανάλαφρα και ντελικάτα.Η όψη της συγκεκριμένης τούρτας φαίνεται εντυπωσιακή και αν κρίνω από τα υλικά της πρέπει να είναι και πολύ νόστιμη!Οι κρέμες συνήθως έχουν την ιδιότητα μετά την παρασκευή τους να πιάνουν πέτσα.Η συγκεκριμένη τι συμπεριφορά έχει?Μήπως σώζεται από την προσθήκη της σαντιγύ?Στγχαρητήρια πάντως για την άψογη εκτέλεση.Καλό βράδυ.

koykoycook είπε...

δεν κανει πετσα!! η σαντιγυ την αφρατευει και απαλυνει την γευση της!!

Eri είπε...

Πολύ ωραία!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!