Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

Όλα άρχισαν όταν ένας φίλος του blog,μου έκανε σχόλιο να δοκιμάσω να φτιάξω αμυγδαλωτά
όχι με εσάνς πικραμύγδαλου αλλά με ανθόνερο.Στην αρχή τον αποπήρα και του έγραψα ότι
προτιμώ την γεύση του πικραμύγδαλου αλλά μετά σιγά σιγά άρχισε να με τρώει η αμφιβολία!
Μήπως με ανθόνερο ήταν καλύτερα?? Και έτσι έφτιαξα αυτό που λέμε τυπικό αμυγδαλωτό ψημένο στον φούρνο με άρωμα ανθόνερου και σας διαβεβαιώ ότι ο φίλος μου είχε δίκιο !! Είναι και αυτά υπέροχα!!
Αλλά προχώρησα και ένα βήμα πιο πέρα !!
Κάλυψα μερικά από αυτά σε σοκολάτα  για να δω πως θα συνδυαστούν οι γεύσεις....
Και βγήκαν θαυμάσια!! Και ανακάλυψα ότι η επικάλυψη σοκολάτας δεν αφήνει τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν και να ξεραθούν και έτσι μένουν πάντα μαλακά μέσα στην σοκολατένια αγκαλιά που τα τύλιξα!!.
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

3,1/2 κούπας ασπρισμένα αμύγδαλα
2,1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια ανθόνερο
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
Μισό φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5-6 κουταλιές ανθόνερο για το ζύμωμα

 Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Προσθέτετε την άχνη. Ανακατεύετε καλά.
Κάνετε μια γούβα στην μέση και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού,το ανθόνερο και τα μισά ασπράδια.
Δουλεύετε με τα δάκτυλα το μείγμα. Ρίξτε και το υπόλοιπο ασπράδι.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και 5-6 κουταλιές ανθόνερο.
Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια σας και δεν θα είναι σφικτή..
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί σας και τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο(sos)
για 10 λεπτά στους 200 C.
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά προτού τα μετακινήσετε.
Φυλάξτε τα τυλιγμένα σε σελοφάν η σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για να μην σας στεγνώσουν και ξεραθούν.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1,1/2  σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Τα βάζετε σε μπαίν μαρί και ανακατεύετε.

 Τα βουτάτε ολόκληρα μέσα και τα καλύπτετε με την βοήθεια ενος πινέλου!!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.


(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

4 σχόλια:

Eri είπε...

Τρελαίνομαι για εργολάβους και με την σοκολάτα θα είναι όνειρο!

koykoycook είπε...

ειναι !!ειναι τα ερμα!!

Ανώνυμος είπε...

mporw na valw polenta anti simigdali na ta kanw gl free??

koykoycook είπε...

δεν ξερω!! δεν το εχω ψαξει!!! κανε την μιση δοση και δοκιμασε το !!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!